fredag den 28. juni 2013

Hyldeblomstsaft med vanilje




Her er mit bud på en dejlig mild og sød vaniljeprikket hyldeblomstsaft.
Jeg har ikke tilsat så meget syre til saften, det gør den blød og rund og med en dejlig smag af vanilje.
Der skal en stor mænge sukker i saften, men husk at det er en koncentreret sirup du laver, som skal fortyndes i forholdet 1:5 eller 1:6 når den skal nydes.

Hjemmelavet hyldeblomstsaft slår færdigkøbt saft med flere længder! Prøv den og du er overbevist.
Jeg køber aldrig færdig saft, laver to portioner hvert år når hylden blomstrer, så har vi nok til et års forbrug.

Hyldeblomstsaft, ca. 3,5 liter koncentreret saft:

2 l. vand
2 kg. sukker
40-50 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner, i tynde skiver
1 vaniljestang
2 strøgne spsk. citronsyre eller vinsyre

Kog vandet op i en gryde. Hæld sukker og citronsyre i og lad det opløse sig.

Ryst hyldeblomstskærmene for smådyr.
Klip så meget stilk af blomsterne som muligt, stilken er bitter.

Flæk vaniljestangen. Skrab kornene ud, og bland kornene med 1 tsk. sukker, så kornene bliver godt fordelt i sukkeret. Stil vaniljesukkeret på køl, det skal bruges i en færdige saft til allersidst.

Læg hyldeblomster, citron og den tomme vanillestang i en stor skål.
Hæld sukkerlagen over og stil saften på køl i 3-5 dage.

Si saften gennem et klæde.
Tilsæt vaniljesukkeret som du har opbevaret på køl, rør godt rundt til sukkeret er opløst, og vaniljekornene har lavet fine prikker i saften. Du kan evt. blende saften med en stavblender, så vil vaniljekornene fordele sig fint.

Hæld den færdige saft på skoldede flasker, som du har skyllet i atamon.

Saften fortyndes i forholdet 1:5 eller 1:6 afhængig af hvor sød du foretrækker saften.



Prøv at servere saften fortyndet med hvidvin, eller lav isthe på grøn thé, med frisk mynte, hyldeblomstsaft og masser af is og citronskiver :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar