Vi har fået denne lækre simreret til aften. Normalt laves den med oksekød, men jeg har brugt frilandsgris og det blev bare rigtig godt.
Daube á la Provence til 4 Pers.:
1 nakkefilet på min. 1 kg.
Smør & olivenolie til at stege i
250 g. champignoner
3 store gulerødder
1/2 knoldselleri
2 løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
2 stilke rosmarin
3 stilke timian
3/4 dl. balsamico.
1/5 liter fond (høns, svin eller grøntsags)
Salt & peber
Fremgangsmåde:
Kødet skæres i store tern. Skær fedt fra, hvis der er stykker med meget på.
Løgene skæres i tern, gulerødderne skæres i store stykker, og ligeledes knoldsellerien.
Champignonerne skæres i tykke skiver.
Hvidløgene hakkes fint.
Kødet brunes godt i smør og olivenolie i en rummelig gryde af et par omgange, så det ikke koger, men får stegeskorpe.
Tag kødet op og steg løg og hvidløg i stegefedtet. Tilsæt selleri, gulerødder og champignoner.
Hæld kødet tilbage i gryden sammen med balsamico, flåede tomater, fond og krydderier.
Lad det simre for svag varme i ca. 2 timer.
Tag låget af gryden, lad det koge lidt ind, imens du koger ris.
Smag til med salt & peber og server med ris, snittet spidskål eller lign.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar