onsdag den 3. december 2025

Daube á la Provence

 

Vi har fået denne lækre simreret til aften. Normalt laves den med oksekød, men jeg har brugt frilandsgris og det blev bare rigtig godt. 

Daube á la Provence til 4 Pers.:

1 nakkefilet på min. 1 kg. 
Smør & olivenolie til at stege i
250 g. champignoner 
3 store gulerødder 
1/2 knoldselleri
2 løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
2 stilke rosmarin
3 stilke timian
3/4 dl. balsamico. 
1/5 liter fond (høns, svin eller grøntsags)
Salt & peber 

Fremgangsmåde:
Kødet skæres i store tern. Skær fedt fra, hvis der er stykker med meget på. 
Løgene skæres i tern, gulerødderne skæres i store stykker, og ligeledes knoldsellerien. 
Champignonerne skæres i tykke skiver. 
Hvidløgene hakkes fint. 
Kødet brunes godt i smør og olivenolie i en rummelig gryde af et par omgange, så det ikke koger, men får stegeskorpe. 
Tag kødet op og steg løg og hvidløg i stegefedtet. Tilsæt selleri, gulerødder og champignoner. 

Hæld kødet tilbage i gryden sammen med balsamico, flåede tomater, fond og krydderier. 
Lad det simre for svag varme i ca. 2 timer. 
Tag låget af gryden, lad det koge lidt ind, imens du koger ris. 
Smag til med salt & peber og server med ris, snittet spidskål eller lign. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar