Opskriften her er fra min mormors opskriftsamling som jeg har arvet.
Det er ægte comfortfood - spaghetti med kødsovs & gratineret bechamel på toppen.
Der er rigeligt til 4 sultne personer i opskriften og nok til 6.
Spaghettifad til 4-6 personer:
300 g. spaghetti
500 g. hakket oksekød
200 g. bacontern
225 g. knoldselleri, groft revet
225. g. gulerødder, groft revet
1 stort løg
4 spsk. tomatpuré
4 dl. oksebouillon
1 spsk. oregano
Salt & peber
Bechamel:
25 g. smør
2 store spsk. mel
100 g. revet ost - gryuere eller emmentaler
1 nip muscatnød
Tilbehør: grøn salat med vinaigrette.
Fremgangsmåde:
Kog spaghettien 2 minutter mindre end pakkens anvisning. Hæld den over i en sigte og brus den over med koldt vand. Lad den dryppe godt af og hæld den i et smurt ovnfast fad.
Bacon steges sprødt i en rummelig gryde. Tilsæt oksekødet og steg det godt af, til det får brune kanter.
Tilsæt løg og svits et par minutter før der tilsættes selleri & gulerod.
Tilsæt tomatpuré, & derefter bouillon og oregano. Lad det simre videre uden låg i 5 minutter.
Hæld kødsovsen over spaghettien i fadet.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Smørret smeltes i en rummelig gryde. Melet røres i og piskes godt, til der ingen klumper er. Tilsæt mælken gradvist imens der piskes konstant. Bag op til sovsen tykner. Tilsæt osten og smag til med salt, peber og muscatnød.
Hæld bechamelsaucen over spaghetti og kødsovs og gratiner i ovnen i 20 min.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar