Tyrkiske æg med brunet smør, er en mættende morgenmad med ca. 30 g. protein.
Tyrkiske æg til 1 Pers.:
150 g. græsk yoghurt 2%
15 g. fetaost
10 g. smør
1 lille fed hvidløg
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. sirup
Salt & peber
Drys: Sumak, chiliflager, frisk mynte & persille.
Fremgangsmåde:
Fordel yoghurten i en dyb tallerken, gerne i god tid, så den kan nå at temperere lidt, så den ikke er iskold.
Rør presset hvidløg, spidskommen & sirup i og smag til med salt & peber.
Æggene porcheres et ad gangen i 3 min. Så blommen er blød, og lægges på køkkenrulle.
Smørret smeltes ved høj varme i en lille gryde til det er brunt og dufter nøddeagtigt.
Anret æggene på yoghurten. Hæld det brunede smør over og drys med sumak, lidt chili og friske krydderurter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar