søndag den 12. oktober 2025

Tyrkiske æg med brunet smør

 


Tyrkiske æg med brunet smør, er en mættende morgenmad med ca. 30 g. protein. 


Tyrkiske æg til 1 Pers.: 

150 g. græsk yoghurt 2%

15 g. fetaost 

10 g. smør

1 lille fed hvidløg 

1/2 tsk. spidskommen 

1/2 tsk. sirup

Salt & peber 

Drys: Sumak, chiliflager, frisk mynte & persille. 

Fremgangsmåde

Fordel yoghurten i en dyb tallerken, gerne i god tid, så den kan nå at temperere lidt, så den ikke er iskold. 

Rør presset hvidløg, spidskommen & sirup i og smag til med salt & peber. 

Æggene porcheres et ad gangen i 3 min. Så blommen er blød, og lægges på køkkenrulle. 

Smørret smeltes ved høj varme i en lille gryde til det er brunt og dufter nøddeagtigt. 

Anret æggene på yoghurten. Hæld det brunede smør over og drys med sumak, lidt chili og friske krydderurter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar