mandag den 20. oktober 2025

Pærekage med marcipan & chokolade🍐





Jeg lavede denne Pærekage i går, da jeg havde en del pærer som var modne og skulle bruges.
Den blev rigtig god, med en fugtig krumme, ikke for sød og med dejlig smag af pærer. 

Pærekage til 8-10 Pers;

3 æg (rumtemperatur) 

125 g. sukker

125 g. koldt smør

100 g. marcipan

50 g. mandler, blendet til fint mel

3 pærer, skrællede og i tern

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker 

1 tsk. kardemomme 

1 knivspids fint salt

150 g. mel

50 g. mørk chokolade, hakket groft

Drys: 1 tsk. rørsukker, hasselnøddeflager

Tilbehør: flødeskum eller creme fraiche

Fremgangsmåde:

Æggene piskes luftige med sukkeret. 

Det kolde smør rives på den grove side af rivejernet, ned i æggemassen. Riv også marcipanen deri. 

Tilsæt mandelmel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver & salt. 

Vend pæretern, mel og chokolade i til sidst med en dejskraber. 

Fordel dejen i en springform på 23 cm. i diameter, foret med bagepapir. 

Drys med hasselnøddeflager & rørsukker. 

Bag ved 175 grader alm. ovnvarme i ca. 25 min. eller indtil kagen er gylden og en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af kagen. 

Nydes med flødeskum eller creme fraiche. 





 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar