Søndag fra efterår til forår, er der næsten altid simremad på bordet hos os.
I går fik vi denne lækre ret, som har sin oprindelse i Hainan i Kina. Ultimativ comfortfood!
Det er egentlig ikke meningen, at fonden skal hældes i retten, men jeg kan godt lide det sådan. Det er en risret, hvor man serverer en lille skål fond/suppe ved siden af. Spis det som Du bedst kan lide det.
Gomasovsen kan laves 1-2 dage i forvejen, hvis det er nemmest for dig.
Chicken Rice til 4 personer:
1 stor øko. Kylling
Kogeurter: selleri, porrer, gulerod, hvidløg, persillestilke. 10 Sorte peberkorn & 2 laurbærblade.
Gomasovs med ingefær:
6 spsk. sesamfrø
4 spsk. sesamolie
1 stykke frisk ingefær på str. med 1 valnød, fintrevet
2 spsk. farin
4 spsk. risvinseddike
4 spsk. vindruekerneolie
2 spsk. maggi aroma (soya)
Ris:
4 dl. øko. jasminris
Sesamolie
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
Fond fra kyllingen.
Søde omeletter:
3 æg, 1 spsk. sukker, 1 tsk. Maggi aroma (soya) 2 spsk. vand. Dette er ingredienserne til 1 omelet, men du skal lave 2 stk.
Tilbehør:
1 agurk
Sesamfrø
4 forårsløg i skiver
1 skål ristede løg
Limebåde
Fremgangsmåde:
Kyllingen skylles indeni og lægges i en rummelig gryde med brystsiden opad. Hæld vand på, til det står lige over kyllingen.
Tilføj kogeurter i mindre stykker og sæt gryden i kog. Skum for urenheder og tilsæt peberkorn, 1 spsk. salt & laurbærblade. Lad kyllingen koge for svag varme under låg i en time.
Gomasovs; rist sesamfrøene på en tør, varm pande, til de bliver lysebrune og begynder at poppe lidt. Lad dem køle af og knus dem i en morter. Rør resten af ingredienserne med sesamfrøene. Sæt til side på køkkenbordet til det skal bruges.
Risene skylles grundigt i en sigte, til al stivelsen er vasket væk. I en gryde steges finthakket løg og hvidløg til det er blankt. Lad risene stege ned i et par minutter. Sæt gryden til side indtil kyllingefonden er klar.
Når kyllingen er kogt, lægges den på et skærebræt og kødet pilles fra skroget. Fisk kogeurterne op af suppen og kasser dem. Læg skriges fra kylllingen tilbage i suppen og kog videre uden låg i en halv times tid. Eller indtil fonden er kraftig og smagfuld. Hold imens kyllingekødet varmt.
Når fonden er klar og tilsmagt med salt, hældes fond i gryden med ris, indtil det står 1 cm. over risen. Kog i 10 min. Tilsæt en god klat smør til risen når den er kogt færdig.
Lav omeletter imens risen koger. Lav 1 ad gangen: de tre æg piskes med soya, sukker og vand. Smelt lidt smør på en stor pande og steg omeletten. Det tager ca. 5 min. Rul omeletten sammen og læg den på et fad. Skær den i strimler og drys med sesamfrø. Fortsæt sådan med omelet nr. 2.
Skær agurken i skiver, anret ristede løg i en skål, skær forårsløg i skiver.
Anret det hele på bordet, hæld fonden i en kande og nyd med gomasovsen og tilbehøret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar