Rejesalaten blev så god, at den kommer på frokostbordet på lørdag også, dog som topping på ristet surdejsbrød.
Rösti med eksotisk rejesalat til 4 pers.:
800 g. kartofler
3 æg
1,5 tsk. salt
Friskkværnet peber
100 g. mel
Olivenolie & smær til stegning
2 mellemstore avocadoer, i tynde skiver
Rejesalat:
200 g. store kogte rejer (fra frost eller i lage)
35 g. god mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)
200 g. 9% cremefraiche
3 spsk. mangochutney
70 g. moden papaya i bittesmå tern
Salt & peber
1 potte dild
Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrubbes godt og rives groft. (Er skrællen ikke pæn, så skræl dem først) knug dem fri for væde.
Bland dem med æg, salt, peber og mel.
Varm lidt olie og smør op på to store pander og steg röstierne sprøde og gyldne på begge sider.
Rejesalat: Rejerne dryppes fri fra væde og duppes tørre på køkkenrulle.
Bland mayonnaise, cremefraiche og mangochutney og vend rejer og papaya i. Smag til med salt & peber og evt. lidt ekstra mangochutney. Rør 4 spsk. hakket dild i.
Anret röstierne på tallerkener. Top med avocadoskiver, rejesalat og dildkviste.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar