torsdag den 13. oktober 2022

Friske forårsruller / sommerruller med rejer & karamelliseret svinekød

 




Friske forårsruller med rejer og karamelliseret svinekød med five spice, mums! Endnu en af mine yndlingsretter fra det asiatiske køkken. 

Du kan med fordel sylte gulerødder og lave peanut-hoisin dip dagen før.

Friske forårsruller til 4 pers. 

600 g. stribet flæsk i skiver 

15 g. smør + 2 spsk. sukker 

1 tsk. fivespice krydderi

16 rå tigerrejer, optøet

1 lille hjertesalat 

2 avocadoer, i skiver 

1 bundt mynte

1 bundt basilikum

1 agurk

Syltede gulerødder:

3 store gulerødder

1 dl. eddike

1 dl. vand

1 dl. sukker

10 sorte peberkorn

Tilbehør:

Sød chilisauce 

Hoisinsauce 

Rispapir til forårsruller 

Peanuts

+ denne Peanutdip 

Fremgangsmåde:

Start med at sylte gulerødder; kog sukker, eddike, vand og peber op i en lille gryde. Skær gulerødderne på et juliennejern eller med en kniv i bittesmå stave. Vend gulerødderne i den lune lage og sæt dem til side til de skal bruges.

Skær stokken af  hjertesalaten og del bladene på langs. Agurken skæres i 3 dele ig hver del skæres i stave. 

Koriander og mynte skylles godt. Grøntsagerne anrettes på et stort fad.

Karamelliseret svinekød: skær sværen af flæsket. Kassér sværen.


 Skær kødet i strimler.

Varm en gryde godt op og smelt sukker og smør til det bliver brunt (som når du laver karamel til brunkartofler) smid kødet i sammen med fivespice krydderi og lad kødet karamellisere. Smag til med salt. 

Rejerne befries for skal og halevifte og steges 1 minut på hver side i resterne af fedtstoffet du har stegt kødet i. Tag rejerne op med det samme og halvér dem på langs. 

Et stort fad fyldes med lunkent vand (bland koldt vand med kogende vand)

Rispapiret lægges i blød et ad gangen i den lunkne vand i ca. 1/2 minut. Tag det op og dryp det af, før Du fylder det med kød, rejer og grønt. 

Server rullerne med peanutdip, sød chilisauce og hakkede peanuts. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar