tirsdag den 3. maj 2022

Vandbakkelsesstang med skinkefyld


Kan Du huske denne 80’er spise, fyldt skinkestang?

Den er inspireret af en opskrift fra bogen “Ung mad fra Brugsen” udgivet i 1985. 

Jeg har tilføjet lidt ekstra fyld, bl.a champignoner. 

Det er en god let frokostret, som vi fik ledsaget af en grov kålsalat. 

Der er til 3-4 pers. i stangen, som hovedmåltid, hvis der serveres en fyldig salat til. 

Vandbakkelsesstang med skinkefyld til 3-4 pers.:

Dej:

50 g. smør

2 dl. vand

1/2 tsk. salt

100 g. mel

3 æg (stuetempererede)

Fyld:

200 g. kogt, røget skinke i strimler eller tern

1 lille rød snack-peber 

1 skive knoldselleri (75 g.)

200 g. champignon 

2,5 dl. creme fraiche 18%

2 spsk. sød eller stærk mangochutney 

1 tsk. dijonsennep

Salt & peber

Salatblade

Fremgangsmåde:

Dej: smør og vand koges sammen i en rummelig tykbundet gryde. 

Melet drysses i og gryden tages fra varmen. Tilføj salt og pisk æggene i, et ad gangen. Pisk kraftigt imellem hvert æg, det skal bruges et stærkt piskeris og lægges kræfter i. 

Når dejen er ensartet og uden klumper, bredes den ud i en bageplades længde og med ca. 12 cm. bredde. 

Bages i ca. 40 min. ved 200 g. på nederste ovnribbe. 

Afkøles helt på en rist.

Fyld: champignonerne renses og skæres i skiver. Steges gyldne i smør og krydres med salt & peber. Afkøl. 

Rød peber og æble skæres i små tern. Sellerien rives groft. 

Bland creme fraiche, sennep og mangochutney. Bland grøntsager, æble og svampe i og smag til med salt & peber og måske mere mangochutney. 

Flæk den afkølede stang på midten. 

Læg salatblade i bunden og top med skinkefyldet. Læg toppen af brødet på. 

Nyd med en god salat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar