Vi er begyndt at lave vores müsli selv.
Den variant min mand spiser hver morgen (og har spist i 16 år) er fra Netto og han bryder sig ikke om andre slags.
Problemet med en er, at den ikke er økologisk. Og da vi prioriterer økologi rimelig højt, på de madvarer vi spiser flest af, var det sidste produkt i rækken af mange som vi har udskiftet til økologiske varer (bl.a. rødvin, kartofler, brød, mel, gær, citrusfrugter, bladselleri, æbler, salat, vindruer, rosiner osv.)
Müsli indeholder jo en del rosiner, som bekendt er massivt sprøjtet, så det er ikke godt.
Müslien her er en god kopi af den müsli han plejer at spise, blot med øko. rosiner og den er helt godkendt.
Jeg har ligeledes tilføjet solsikkekerner som er rige på grundstoffet Selen. Mange danskere mangler Selen, især mænd.
Hjemmelavet müsli:
1 pose økologisk müsli med frysetørrede hindbær (fra Rema1000) se foto længere nede👇🏻
5 dl. øko. grovvalsede havregryn
150 g. øko. rosiner
75 g. tørrede øko. bananskiver
40 g. øko. kokosflager eller kokostern
40 g. øko. solsikkekerner
100 g. hasselnøddekerner
Fremgangsmåde:
Hasselnødderne ristes i ovnen v. 200 grader i 8 min. Afkøl dem og massér dem i et rent viskestykke, så de fleste af hinderne kommer af.
Bland alle ingredienserne godt sammen.
Opbevar i tætsluttende beholder.
Rema1000 müsli som bruges som base.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar