Uh den er god den her brownie! Chokoladeintens, fudgy & snasket!
Den indeholder da også over 1/2 kg. god chokolade samt espresso som er et must for en god brownie, da det bidrager med en let bitterhed som nedtoner sødmen i den, og bare rolig, den smager ikke af kaffe.
Brownien skal indgå i en kagebuffet i overmorgen, til vores søns 12 årige fødselsdag. Den skal bare hygge sig på køl indtil vi skal nyde den og det er jo dejligt at den kan forberedes i god tid, så man ikke står med al bageriet på selve dagen.
Espresso Brownie til 12 pers.:
225 g. smør
350 g. 70% chokolade (gerne Marabou Premium)
1,5 spsk. espresso pulverkaffe
375 g. sukker
175 g. mel
3 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
1/2 tsk. fint salt
5 æg (stuetemperatur)
200 g. chokoladechunks (lys, mørk, gold - efter eget valg)
Fremgangsmåde:
Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Bræk de 350 g. chokolade i mindre stykker. Tag gryden fra varmen og rør chokoladen i. Kaffepulveret opløses i 2 spsk. kogende vand og røres i chokolademassen. Rør også sukkeret i og bland det godt sammen. Hæld det i en stor røreskål og afkøl det til som minimum “håndvarmt”
Æggene røres sammen i en dyb tallerken.
Rør forsigtigt æggene i chokoladeblandingen.
Mel, kakao, vaniljesukker og salt røres sammen i en anden skål. Vend forsigtigt melblandingen i chokolademassen.
Til sidst vendes de 200 g. chokoladechunks i dejen.
Krøl et stykke bagepapir og fold det ud igen (så er det nemmere at forme det i en bradepande) spray bagepapiret med olie- eller smørspray og form det i en bradepande på ca. 23 x 33 cm. Hæld browniedejen deri og bag kagen i en 180 g. varm ovn på anden nederste ovnribbe i ca. 25 min. Tjek kagen undervejs, da ovne varmer forskelligt. Den skal virke blød og ubagt, men må ikke være blævrende, når den rystes fra side til side.
Tag kagen ud og lad den køle af.
Opbevar kagen tildækket på køl.
Kagen smager også utrolig dejligt med en kugle god vaniljeis til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar