tirsdag den 30. november 2021

Marengsroulade med vilde bær og marcipan


Skøn marengsroulade, som slet ikke er svær at lave. Du kan evt. udskifte blåbærrene med vilde brombær, det smager også dejligt. Lav gerne rouladen dagen før den skal spises, så den når at trække smag. 


Roulade til ca. 10 pers.
5 æggehvider fra æg i str. M.
1,5 dl. sukker
150 g. hasselnøddekerner
1 dl. mel

1,5 dl. vilde blåbær fra frost 
2 spsk. sukker

2,5 dl. piskefløde 
70 g. revet marcipan
40 g. hakket mørk chokolade 
1 dl. blåbær

Overtræk: 40 g. smeltet mørk chokolade
Pynt: spiselige blomster

Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne stive med sukkeret. 
Blend hasselnødderne til fint nøddemel. Tilsæt hvedemel til nøddemelet og vend det i marengsen.

Beklæd en ovnbradepande med bagepapir. Smør lidt madolie på bagepapiret og drys et tyndt lag sukker over. Fordel nøddemarengsen ud på hele pladen i et jævnt lag.

Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i ca. 12-15 min. Den skal være en smule gylden, men ikke for meget. 

Lad bunden køle helt af, inden du forsigtigt vender den og trækker bagepapiret af. 

Læg den afkølede bund på et nyt stykke bagepapir med bagsiden opad.

Kog 1,5 dl. blåbær med 2 spsk. sukker i et par minutter. Lad det køle helt af. 

Pisk fløden til blødt skum og vend de kogte afkølede blåbær deri. 

Bred flødeskummet ud over bunden. Riv marcipanen ud over det hele og drys med 1 dl. blåbær og hakket chokolade. 

Rul forsigtigt rouladen sammen, på den brede led. Brug bagepapiret til hjælp. 

Sæt rouladen på køl imens du smelter chokoladen.

Hæld den smeltede chokolade i en sprøjtepose og klip et lille hul og dekorer rouladen med fine, tætte chokoladestriber.

Pynt med spiselige blomster.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar