Sådan luftige, kakaointense med store chunks af chokolade i.
Sådan nogle har min søn og jeg skabt i går. De er virkelig gode og med ekstra meget god chokolade i.
De er faktisk endnu bedre i dag, hvor de er kolde, så træder chokoladen mere frem i dem. Chokoladen er Gold chokolade (karamelliseret hvid chokolade som smager som karamel) lys chokolade og mørk chokolade, alle 3 slags fra Callebaut, som jeg altid har på lager. Summerbird’s Amber chokolade er også en super lækker karamelliseret hvid chokolade, som måske er nemmere at opdrive end callebaut.
Det betaler sig at bruge en kakao af god kvalitet, evt. Valrhona, det gør en forskel for smagen!
Chokolademuffins med 3 slags chokolade; 8 store;
1 stort æg (stuetempereret)
100 g. brun farin
50 g. rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1/2 tsk. flagesalt
40 g. kakao
75 g. blødt smør - ikke blandingsprodukt, ægte smør!
100 g. 18% creme fraiche
3/4 dl. sødmælk
150 g. chokoladeknapper (eller grove chunks) jeg tilsatte 50 g. Gold chokolade - 50 g. mælkechokolade samt 50 g. mørk chokolade
125 g. mel
Til drys: chokoladeknapper samt groft rørsukker
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 195 g. alm. ovnvarme.
Pisk ægget med farin, rørsukker og vaniljesukker. Pisk med en håndmixer til det bliver sejt og luftigt.
Tilsæt bagepulver, natron, salt og kakao. Pisk det godt sammen.
Rør cremefraiche, smør og mælk i og derefter de 3 slags chokolade.
Vend til sidst melet i med en dejskraber.
Fyld dejen i 8 store muffinsforme (evt. dem fra Coop, de er fra Änglamark og uden kemi)
Drys med lidt chokoladeknapper (eller grofthakket chokolade) samt groft rørsukker.
Bag muffinsene i en 195 grader varm ovn i ca. 25 min. eller indtil en kødnål kommer ren ud, når den stikkes i midten af kagerne.
Kagerne opbevarer jeg i en kold ovn. Hvis de stadig ikke er spist efter et par dage, skal de i en lukket beholder i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar