onsdag den 1. december 2021

Gl. dags Ølkage med appelsinsmør

 

Gammeldags ølkage minder lidt om honningkage og smager rigtig dejligt at jul, selvom jeg synes den hører den kolde tid til og ikke kun juletiden. 
Kagen er en gammel sønderjysk kage. 

1 ølkage i rugbrødsform:

400 g. mørkt muscovadosukker
3 dl. øl evt. Albani 1859 (eller porter / mørkt hvidtøl)
1/2 dl. kærnemælk 
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. natron
Appelsinskal fra en øko. appelsin
1/2 tsk. fint salt
500 g. mel

Appelsinsmør:
80 g. godt økologisk smør (ikke blandingsprodukt) 
Revet skal fra en øko. appelsin, som er godt vasket.
2 spsk. appelsinsaft fra samme appelsin

Fremgangsmåde:
Hæld øl og kærnemælk i en skål. 
Tilsæt sukker & krydderier. 
Vask appelsinen godt i neutral sæbe eller opvaskemiddel og skyl den godt og tør den. Riv skallen fint og tilsæt det til skålen. Rør til sidst mel i.

Hæld dejen i en smurt rugbrødsform på ca. 27 x 13 cm. 
Bag kagen midt i en 175 grader varm ovn i ca. 55 min. Mærk om kagen er fast i midten, så er den færdig. 

Rør appelsinsmørret sammen.

Lad kagen køle helt af og server den i skiver med appelsinsmør på. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar