lørdag den 24. juli 2021

Hjemmelavet Tahin


Hvad gør man, når man står midt i at lave hummus og opdager, at man er gået tør for tahin?

Man skynder sig selvfølgelig at lave en portion og det er heldigvis både nemt og hurtigt. 

Tahin er sesamsmør med en ristet og let bitter smag. Den er uundværlig i hummus men jeg bruger den også i dressinger. 

Hjemmelavet Tahin (lille portion)

100 g. øko. sesamfrø

1 tsk. flagesalt

4 spsk. god koldpresset olivenolie

Fremgangsmåde:

Rist sesamfrøene gyldne på en pande. 

Kør dem til “pasta” i en minihakker/foodprocessor. 

Det tager lidt tid før sesamfrøene smider olie og massen bliver sammenhængende. 

Tilsæt flagesalt og tilføj olien gradvist, til konsistensen er god. 

Opbevar din tahin på køl tildækket, hvor den kan holde sig i ca. 14 dage. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar