lørdag den 17. oktober 2020

Kylling i cola

 

Min søn har længe efterspurgt, om vi kunne prøve at lave kylling i cola, som han har hørt om, men aldrig smagt. 

Det lavede vi så i aftes, med et asiatisk tvist. Jeg var spændt på, om det smagte hvinende sødt, men det gjorde det heldigvis ikke, det smager lidt hen ad sur/sød sauce, men slet ikke så sødt. Bestemt en ret vi skal lave igen, snart. 

Kylling i cola til 4 pers. 

1 pakke kyllinge lårmix (beregn 2 pr. pers. 1 over samt underlår)

2 dl. øko. ketchup (den fra LIDL er super god!) 

3 dl. Cola 

1 fed hvidløg, revet  

2-4 skalotteløg i skiver

1 spsk. friskrevet ingefær

1 spsk. soya 

1/2 tsk. røget paprika 

Topping: 4 forårsløg / 1/2 dl. ristet sesamfrø

Tilbehør: jasminris og dampet broccoli

Fremgangsmåde: 

Krydr kyllingelårene godt med salt og peber og svits dem i lidt olivenolie, først på skindsiden til de er sprøde og gyldne og derefter på den anden side. 

Bland i en skål: ketchup, cola, skalotteløg, hvidløg, ingefær, soya og paprika. Hæld blandingen på panden til kyllingelårene og læg låg på. Lad det simre i 45 min. Ved svag varme, det skal kun lige småsimre. 

Skær den grønne del af forårsløgene og skær dem så tyndt du kan i julienne, på den lange led. Læg dem i en skål i iskoldt vand imens kyllingen bliver tilberedt. 

Smag sovsen til med salt. Anret kyllingen på et fad med lidt af sovsen. Drys ristede sesamfrø på og top med afdryppede forårsløg-toppe. 

Server ris og dampet broccoli til. 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar