Det er en lille omskrivning af min fynske brunsviger og den blev ganske god, hvis jeg selv skal sige det.
Hvis du følger mig på Instagram (Evas Køkken) kan du finde hele fremgangsmåden under “højdepunkter”
Brunsviger med meget snask, 1 ovnbradepande:
Dej:
3 dl. sødmælk
50 g. godt økologisk smør - ægte smør, evt. thiese
25 g. øko. gær
45 g. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. salt
Ca. 450 g. hvedemel af god kvalitet, evt. Meyers
Remonce:
175 g. godt økologisk smør - ægte smør, evt. thiese
1 dl. sødmælk
300 g. farin
50 g. kagecreme-pulver
2 spsk. sirup
Fremgangsmåde:
Smelt de 50 g. smør og tilsæt mælken. Temperer til “lillefingervarm” og hæld i en røreskål. Tilsæt gær, salt, sukker og kardemomme.
Tilsæt melet gradvist og vurder om du skal bruge det hele. Dejen skal være til den bløde side.
Kør dejen på en røremaskine ved høj hastighed, til den slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve imens du lavere remonce.
Smelt 175 g. smør ved svag varme i en gryde. Bland farin og kagecremepulver og pisk det i smørret. Tag gryden fra varmen og tilsæt mælk og sirup. Lad remoncen køle af til den er lun, men ikke varm.
Bred dejen ud i en ovnbradepande, beklædt med bagepapir. Læg “pølser” af stanniol rundt i kanten under bagepapiret, så dejen hæves lidt i siderne. På den måde løber remoncen ikke ned under dejen.
Tryk fordybninger med knoerne i dejen.
Fordel remoncen ud over dejen med hjælp fra en dejskraber.
Drys lidt ekstra farin ud over remoncen.
Lad brunsvigeren efterhæve imens du opvarmer ovnen til 200 grader.
Bag brunsvigeren midt i ovnen i ca. 10 min. Eller indtil kanterne har fået lidt farve.
Afkøl en smule, og nyd. En brunsviger smager bedst helt nybagt.
Jeg pyntede min med marcipanhjerter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar