Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
tirsdag den 13. juni 2017
Andeburger med confiteret and, grillet andeskind og abrikos-coleslaw
Jeg har længe haft denne sag på "to-do listen" og i går fik jeg omsider lavet den i min egen version.
Confiteret and (and kogt i eget fedt) er efter min mening noget af det lækreste, nam!
Når anden tilberedes i eget fedt, får man alt andet end tør and, dog uden at det smager fedt, det bliver bare "tender" mørt på en perfekt måde.
Confiteret and kan købes på dåse i velassorterede supermarkeder. Jeg fandt min hos MENY, men jeg har også af og til set det i Brugsen.
Typisk indeholder en dåse 4 lår med overlår og anden er tilberedt, så den skal blot varmes i ovnen i 15 min. super nemt.
Lad dig ikke afskrække af, at det er dåsemad, når anden er tilberedt smager den præcis som en friskstegt and.
Jeg har ikke angivet præcise mængder i opskriften, læg selv til eller fra i forhold til hvor mange personer i er om bordet.
1 dåse and (ca. 1300 g.) rækker til 4 personer.
Du skal bruge:
Confiteret and på dåse
Briocheboller (eller burgerboller)
Abrikos-coleslaw til 4 pers.:
150 g. Fintsnittet rød spidskål
3 spsk. creme fraiche
3 spsk. abrokosmarmelade
salt og peber
Dressing lavede jeg af lige dele Hellmanns mayonnaise og mager creme fraiche og smagte til med honning, salt og peber.
Fremgangsmåde:
Tilbered anden efter dåsens anvisning. Jeg lagde mine andelår i en bradepande med det fedt der fulgte med og gav dem 185 grader i 15 min.
Fedtet fra dåsen og fra fadet kan fryses ned og bruges igen, hvis du selv vil lave confiteret and.
Jeg trak skindet af de møre andestykker, lagde det på bagepapir og grillede det under ovnens grillvarme og fik sprøde ande-chips, som smagte virkelig fantastisk i burgerne.
Kødet på lårene trak jeg af i trevler, det er meget mørt og falder helt fra hinanden.
Byg burgeren op i briochebolle, med coleslaw, det plukkede andekød, tynde æbleskiver, grillet andeskind samt dressing. Så får du en gude-burger, velbekomme!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Tak for hyggeligt samvær hos Vin-Henrik i Assens.Burger boller er næsten altid søde opg bløde og klarakterløse. Har du et forslag til en burgerbolle med "kant"? Hilsen fra Preben
SvarSletHej Preben selv tak! En meget hyggelig aften, ja! Du kan sagtens bruge en surdejs-ciabattabolle i stedet for en blød burgerbolle. Mange hilsner fra Eva
Slet