fredag den 3. februar 2017

Hjemmelavet karrysalat


Den fede karrysalat man kan købe i supermarkederne er noget fanden har skabt, efter min mening.
Jeg laver altid min egen karrysalat eller disse karrysild.

Nu er det måske ikke lige højsæson for karrysalat, men vi havde et glas sild fra julen som vi skulle have gjort kål på, så jeg lavede denne salat i formiddags, i mens min febersyge lille dreng tog en lur.

Jeg kan godt lide at der er sprøde elementer i, og at salaten er let og fedtfattig.

1 skål karrysalat (ca. 4 pers.):

2 spsk. god mayonnaise
2 spsk. 6% creme fraiche
1 spsk. karry
1 tsk. flydende honning
salt og friskkværnet peber
1 hårdkogt æg, finthakket
2 spsk. hakket æble
2 spsk. syltede agurker i små tern
1 spsk. finthakket rødløg
3 spsk. små pastaer (fuldkorns suppehorn)

Fremgangsmåde:

Kog de små pastaer efter pakkens anvisning. Skyl dem over med koldt vand og lad dem dryppe godt af i en sigte.

Bland mayonnaise, creme friache, karry og honning. Smag til med salt og peber.
Bland alle de øvrige ingredienser i dressingen og smag til igen.

Kan holde sig 3-4 dage på køl.

2 kommentarer: