mandag den 20. februar 2017

Blomkål-selleri suppe


Igår blev denne suppe til, efter en oprydning i køleskabet, som gemte på rester af både blomkål, selleri og piskefløde. Det kom der en dejlig cremet og mættende suppe ud af.

Blomkål-sellerisuppe til 4 personer:

800 g. blomkål
200 g. selleri
200 g. løg
1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
1 dl. piskefløde
salt & peber

Topping:
Ristet bacon og fintsnittede forårsløg
Evt. brød

Fremgangsmåde:

Hak løget fint og sauter det i lidt smør og olivenolie til det bliver blankt.

Skær blomkål og selleri i mindre stykker og rist det med i gryden i et par minutter inden du hælder bouillonen ved.
Hæld bouillon ved, læg låg på gryden og lad suppen småsimre i 15 minutter.

Blend suppen helt glat og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber.

Anret suppen med topping af sprødstegt bacon og forårsløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar