torsdag den 12. januar 2017

Grønkålssalat med quinoa


Vores aftensmad i dag bestod af denne lækre grønkålssalat, ledsaget af kylling, stegt med paprika og rugmel.
Aftensmad lige efter min smag - mad som gør kroppen glad.
Det er i øvrigt en stor udfordring for en amatørblogger som jeg, at tage gode billeder her i den mørke tid. Håber I kan se hvad der er på tallerkenen ;-)


Grønkålssalat og stegt kylling til 4 personer:

150 g. grønkål
2 mellemstore rå rødbeder
2 mellemstore gulerødder
1 stængel bladselleri
kerner fra 1/2 granatæble
1 æble

3 dl. quinoa
1 håndfuld mandler

600 g. kyllinge inderfilet
4 spsk. rugmel
2 spsk. paprika
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber

Dressing:
6 spsk. olivenolie med citron
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. flormelis
lidt salt og peber
piskes sammen

1 citron til at presse over det færdigstegte kylling

Fremgangsmåde:
Fjern evt. senestrengen på kyllinge inderfileter´ne, ved at klippe den fri for oven og trække en skarp saks ned langs strengen imens du holder godt fast i den.

Læg kyllinge inderfileterne i en frysepose og hæld mel, paprika, salt og peber i posen. Ryst posen godt, til alle kyllingestykkerne er paneret.

Steg kyllingestykkerne i lidt olivenolie ved middelvarme på en pande.

Skyl quinoaen godt i koldt vand, for at fjerne bitterstoffer.
Dræn vandet fra igen og fyld nyt vand på, så det står 1 cm. over quinoaen. Tilsæt 1/2 tsk. salt og kog under låg i 10 min. for svag varme.
Hæld quinoaen ud på en tallerken, så det kan køle helt af, inden den blandes i salaten.

Skyl grønkålen grundigt i flere hold vand.
Ryst den godt eller dup den tør med et rent viskestykke.
Skær de groveste stilke fra grønkålen. Hak resten groft og kør den til "finthakket" i en minihakker/foodprocessor (eller hak den fint med en kniv)

Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem i bittesmå tern. Skær bladsellerien i tynde skiver.

Del æblet i 4 dele, fjern kernehuset og skær æblebådene i fine små tern.

Bred den hakkede grønkål og alle grøntsagerne og granatæblekerner ud i et stort fad. Bland den kolde quinoa i og fordel dressingen over. Drys mandler på til sidst.

Anret kødet på et fad og pres masser af citronsaft ud over.
Server med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar