fredag den 27. januar 2017

Simregryde med oksekød, rødder og jordskokker


I går da jeg kom hjem fra arbejde, satte jeg denne gryde i ovnen, tog en lille lur, og da jeg vågnede duftede der fantastisk i hele huset.
Simremad er bare skønt i denne tid, og tænk sig, jeg har stadigvæk en stor flot salvie i min have, så jeg høstede lidt friske skud og tilsatte retten, det gav en rigtig god smag.
Du kan vælge at servere en grov mos til, eller ovnstegte kartofler. Vi fik perlebyg til, vendt i dijonsennep og peccorinoost samt lidt citron.

Simregryde med oksekød, rødder og jordskokker til 4 personer:

2 rødløg
6 fed hvidløg
1 lille håndfuld friske salvieblade
400 g. oksebov i tern
4 spsk. mel / salt og peber
3 spsk. koncentreret tomatpure
2 mellemstore persillerødder
4 store gulerødder
400 g. jordskokker
300 g. knoldselleri
2,5 dl. kalvefond (eller grøntsagsbouillon)
2,5 dl. rødvin

Tilbehør:
Kogt perlebyg, tilsmagt med lidt dijonsennep og et gavmildt drys revet peccorinoost samt citronsaft.

Fremgangsmåde:
Klargør alle grøntsagerne. Skrub eller skræl gulerødder og pastinakker. Skræl selleri og jordskokker, pil hvidløgsfed og rødløg. Skær grøntsagerne i grove stykker.

Skær rødløgene i kvarte. Varm lidt olivenolie i en stegegryde som kan gå i ovnen. Rist rødløg, salvieblade og hvidløg i et par minutter, til der dufter skønt.


Tænd ovnen på 180 grader.

Læg tern af oksebov i en frysepose, tilsæt 4 spsk. mel, salt og peber og ryst posen godt, så kødet bliver dækket af mel.

Læg kødet i gryden til løgene og svits det i et par minutter. Tilsæt gulerødder, pastinak, selleri og jordskokker sammen med tomatpure og svits videre i et par minutter.
Tilsæt rødvin og derefter fond/bouillon og 1 tsk. groft salt.
Dæk gryden med stanniol og læg låg ovenpå stanniolen (på den måde bliver gryden mere tæt)

Sæt gryden i ovnen og giv den 1 time ved 180 grader. Efter en time skruer du ned til 125 grader og steger videre i 1,5 til 2 timer. Kødet skal være smørmørt.

Tilbered perlebyggen og imens den koger sætter du gryden fra ovnen på komfuret, tager låget af, og lader den stå og simre ved svag varme, indtil saucen tykner lidt.

Smag byggen til med dijonsennep, peccorinoost og citron.
Drys lidt revet citronskal over den færdige ret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar