Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
lørdag den 2. juli 2016
Ribskage med marengs
Jeg har tre store ribsbuske i haven, og har hvert år en kæmpe portion ribs, som jeg egentlig ikke rigtig ved hvad jeg skal stille op med.
Ribsene er store og forholdsvis søde, så vi spiser en del direkte fra buskene, og ellers har vi brugt dem til rysteribs og ribsgelé.
Her til formiddag har jeg eksperimenteret mig frem til denne kage, som består af en bund med dejlig kokossmag, et lag ribs og en topping af marengs.
Kagen har en fin balance af sødme og syrlighed og har en mazarinagtig konsistens.
1 kage i springform på 26 cm. i diameter.:
175. g. stuetempereret smør
150 g. sukker
3 æggeblommer
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
25 g. kokosmel
1,5 dl. mælk
1/2 tsk. salt
200 g. sigtet speltmel (kan erstattes af hvedemel)
Mellemlag:
400 g. ribs
Topping:
3 æggehvider
185 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggeblommer, vaniljesukker, bagepulver, kokosmel, mælk og salt og pisk det hele godt sammen. Vend melet i og fordel dejen i en springform foret med bagepapir.
Bag bunden i 15 minutter midt i ovnen. Imens bunden bager ordner du ribs og pisker marengs.
Skyl ribsene, læg dem på et viskestykke og nip dem af stilkene.
Pisk de tre æggehvider næsten stive. Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk igen indtil marengsen er stiv.
Fordel ribsene ovenpå den forbagte bund, og bred marengsmassen ud over så det dækker.
Drys med lidt sukker på toppen og sæt kagen i ovnen igen og bag videre i ca. 15 minutter (stadig ved 190 grader varmluft midt i ovnen) eller indtil kagen er gylden og marengsen har løftet sig og står flot.
Lad kagen afkøle og sætte sig inden du åbner springformen. Så vil saften fra ribsene trænge ned i kagen.
Server den evt. med pisket vaniljeflødeskum, vaniljeis eller cremefraice, eller bare som den er.
Opbevares på køl derefter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det lyder som en rigtig lækker kombination - og en virkelig smuk kage 😊
SvarSletMange tak :-) den var virkelig også lækker kh. Eva
Slet