tirsdag den 5. juli 2016

Nøddekurve


Vi havde gæster i aftes, så junior på 6 år og jeg var i køkkenet for bl.a. at lave appelsin-is
som skal fyldes i disse nøddekurve.
Jeg har lavet kurvene ret store, sådan synes jeg at de præsenterer sig bedst, men du kan også vælge at lave 8 ud af portionen.

Nøddekurve, 6 store eller 8 mellemstore:

100 g. hasselnøddekerner
125 g. økologisk smør
150 g. sukker
2 spsk. glukose (glukosen medvirker til at de får- og bevarer sprødhed)
revet skal af en øko. appelsin
1 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
75 g. sigtet speltmel (kan erstattes af hvedemel)

Tænd ovnen på 180 grader (IKKE varmluft!)

Hak hasselnødderne groft i en minihakker eller foodprocessor (eller med kniv hvis du ikke har maskinerne) de skal have ca. denne størrelse:Smelt smør, sukker og glukose ved svag varme i en lille gryde.
Tag gryden af varmen og rør appelsinskal, nødder, vaniljesukker, salt og mel i.
Massen skulle nu gerne have en grødagtig konsistens.

Læg tre stykker bagepapir på køkkenbordet. Fordel 6 ligestore klatter af nøddemassen på de tre stykker papir (2 pr. papir) pres dem lidt flade, så de er lige høje overalt. Placer dem som på nedenstående foto og træk papiret over på en bageplade.


Bag dem på anden nederste rille i ovnen i ca. 7-8 min. En plade ad gangen, ellers bliver det for svært at styre.
Hold godt øje med dem, ovne varmer forskelligt, så måske skal dine bage kortere- eller længere- tid end mine. Men de skal bage lidt længere tid end du tror, men selvfølgelig ikke brænde på eller blive for mørke.

Når kanten er blevet gylden 3-4 cm. ind mod midten tager du pladen ud, og trækker straks bagepapiret af den varme plade og over på køkkenbordet, så de kan afkøle lidt. Hvis de er flydt sammen under bagningen så adskil dem med en paletkniv med det samme når de kommer ud af ovnen.


Lad dem køle af i ganske kort tid. Brug en paletkniv til at løsne dem fra pladen. Når de føles faste nok til at flytte, lemper du dem over på en lille skål, som er vendt på hovedet og beklædt med et stykke mellemlægspapir. Brug hænderne til at forme "skålen" og lad dem køle helt af. Træk papiret af og sæt den færdige og helt stive nøddeskål på køl i 15 min., eller indtil du skal servere dem.

Bag de sidste to plader færdige på samme måde.

Pynt evt. nøddeskålene med smeltet mørk chokolade, som du strinter henover dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar