lørdag den 14. november 2015

Bagt æblecrumble


Jeg elsker en god æblecrumble når efteråret sætter ind.

Vi har æbletræer både i vores kolonihave og egen have hvor vi bor, så jeg har sorterne Ingrid Marie, Rød Aroma samt et syrligt madæble, som er podet på Ingrid Marie træet. Skønt - for der er ikke noget bedre end danske æbler, og vores Rød Aroma er verdens bedste æble efter min smag.
Det er dog desværre ikke et gemme-æble, så de skal spises inden for 14 dage efter de er modnet, og det kan være svært at nå, da træet oftest er meget gavmildt.

Af samme grund bliver der bagt en del herhjemme i æblesæsonen :-)

Bagt æblekage med smuldredej og crumble, til 8 personer:

8 æbler, gerne syrlige madæbler, men et sødt aromatisk spiseæble kan også bruges, så udelader du bare de 3 spsk. rørsukker.
3 spsk. rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt ingefær

Smuldredej med crumble:
150 g. havregryn
100 g. sigtet speltmel (eller hvedemel)
100 g. smør
100 g. hakkede mandler
100 g. farin
1 spsk. kanel
1 nip salt

Tilbehør:
1/2 liter piskefløde, pisket til blødt skum og tilsmagt med vaniljesukker.

Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og befri dem for kernehus. Skær dem i skiver på ca 1/2 cm.
Fordel dem i et smurt ovnfast fad. Bland rørsukker, vaniljesukker, kanel og ingefær og vend det i æbleskiverne i fadet.

Rør alle de tørre dele sammen til smuldredejen og smuldr smørret ud til massen bliver ensartet grynet.
Fordel smuldredejen over æblerne og pres den let ned.

Bag æblekagen ved 200 grader i ca. 25 min. eller indtil overfladen er let gylden.

Server kagen lun, med flødeskum eller creme fraiche rørt med vaniljesukker.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar