mandag den 7. september 2015

Bagte ferskner med gedeost og honning


I lørdags havde vi gadefest i vores grundejerforening og hver husstand skulle medbringe en tilbehørsret til den stegte pattegris.
Jeg har tidligere fået ferskner som disse serveret hos min veninde Mette, de smager så dejligt og passer til det meste kød, så de blev mit bidrag til buffeten.

Er du ikke til gedeost, kan du erstatte den med en god fetaost.
Jeg elsker denne gedefeta som har god kraftig smag, uden at smage for meget af ged.

Bagte ferskner til 6 personer:

6 ferskner
300 g. gedeost (se foto længere nede)
50 g. ristede pinjekerner
flydende honning
sort peber

Del fersknerne i halve og udsten dem.

Læg de halve ferskner på en bageplade med bagepapir. Bræk osten i 12 stykker og pres hvert stykke ned i fordybningen af kersknerne. Drys med friskkværnet sort peber.



Bag fersknerne i en 210 grader varm ovn i ca 20-25 minutter, eller indtil osten er gylden.

Læg fersknerne på et serveringsfad og dryp 1. spsk. honning ud over hver fersken. Drys til sidst med ristede pinjekerner og evt. frisk oregano.


Gedeost købt i Super Brugsen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar