mandag den 1. december 2014

Pizza med kebab


Vi havde gæster i lørdags, gode "gamle" venner, som elsker en god steak, så det skulle de selvfølgelig ha´! Jeg rådførte mig med slagteren, og fik hel oksefilet med hjem, med smags- og mørhedsgaranti. Kødet så godt ud, da jeg skar det, fint fedtmarmoreret og mørkerødt i farven. Bøfferne var kun lige et par minutter på panden, fine rosa ved servering, og så viste det sig, at de var seje! Øv, simpelthen så seje, at det for mit vedkommende kun var muligt at spise ca. det halve af min bøf.
Nå, men dette indlæg skulle jo ikke handle om bøf, men om pizza. Og idéen til denne pizza opstod netop, pga. at vi stadig havde 5 rå bøffer liggende i køleskabet, som egentlig var tiltænkt en eventuel 2. servering til gæstemiddagen.
Jeg overvejede at skære dem i tern og bruge dem i en gullasch, men da jeg fik kigget i køleskabet, så jeg, at ugens rester mere egnede sig som pizzatopping. Oliven fra onsdagens tapas, wassabicreme fra lørdagens lakseforret og rucola, som trængte til at blive spist. Sådan blev denne pizza til.
Den smagte himmelsk!

2 store pizzaer:

Dej:
3 dl. lunkent vand
1,5 tsk. salt
25 g. gær
1 spsk. olivenolie
1 dl. rugmel
2 dl. durummel
Hvedemel indtil dejen er ælteklar.

Topping:
2 steaks - skær fedtkanten af hvis der er en
1 spsk. olivenolie
2 spsk. eddike
1 spsk. kebabkrydderi, kan købes færdigt (eller laves af 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. koriander, 1/2 tsk. kanel, 1/2 tsk. cayennepeber, 1/2 tsk. stødte nelliker, brug dog kun 1 spsk. når du har blandet krydderierne)
1 fed hvidløg, presset

1 håndfuld sorte oliven
2 kugler mozzarella
1 rødløg i tynde både
Creme fraiche rørt op med wasabi (bedøm selv styrken) samt salt og peber
Rucola
friske tomattern
Tørret oregano, salt og peber

Tomatsauce:
1 løg
1 dåse hakkede tomater
2 fed hvidløg
2 spsk. balsamico
1 tsk. rørsukker
salt og peber

Skær bøfferne midt over på langs. Skær kødstrimlerne i ultra tynde skiver


Bland en marinade af 1 spsk. olivenolie, 2 spsk. eddike, 1 spsk. kebabkrydderi samt et presset fed hvidløg. Læg kødstykkerne i en frysepose, hæld marinaden over og masser den godt ind i kødet.
Lad det trække på køl i mindst 1 time, men gerne natten over.

Dej:
Opløs gær og salt i vandet. Tilsæt durummel, olie og rugmel. Spæd til med hvedemelet indtil dejen er ælte-egnet.
Del dejen i to dele og rul hver del meget tyndt ud, på et stykke bagepapir. Klip papiret til i kanten.
Lad dejen hæve imens du laver tomatsaucen.

Tomatsauce:
Skær løget i meget små tern. Pres hvidløg. Svits løg og hvidløg uden at det tager farve. Tilsæt balsamico, når halvdelen er fordampet tilsætter du de hakkede tomater. Lad det småsimre under låg i 15-20 min. Smag til med sukker, salt og peber. Blend evt. saucen.

Fordel tomatsaucen over de to pizzaer. Top med mozzarella i tynde skiver, oliven, det råmarinerede oksekød samt rødløg i tynde både.


Varm ovnen op til 275 grader. Læg en pizzasten i ovnen, hvis du har en, eller sætter du ovnpladen ind på nederste ovnribbe og varmer den godt op.
Læg pizzaen på stenen/pladen og bag den nederst i ovnen i ca. 10-12 minutter. Hold øje med den undervejs, så kanterne ikke svier.Top pizzaen med rucola, friske tomattern og cremefraiche - nyd :-)

4 kommentarer:

 1. Hvor er det bare skønt, at noget, der fra udgangspunktet var lidt kedeligt (vi har også prøvet at blive skuffet over slagterbøffer), kan blive til noget så lækkert :) Din pizza ser virkelig god ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina ! Ja det er nemlig godt, når noget ærgerligt bliver vendt til noget dejligt 😊 man er nok tilbøjelig til at kassere, når man får en tvivlsom vare, da der ikke altid er tid til at eksperimentere i en travl hverdag. Dejlig aften til Dig, kh. Eva

   Slet
 2. Hold nu op, den ser lækker ud!
  Man kan næsten smage den igennem billedet :) mums

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Jacob😊 jeg kender godt det med, at man kan smage via billeder, eller ved at læse en opskrift :-) kh. Eva

   Slet