fredag den 12. december 2014

Nøddebrud med saltede peanuts og to slags chokolade


Den her opskrift, kan de fleste kan være med på. Den er super nem og tager kun et øjeblik at lave. Opskriften så jeg her på Chocolat i går, og handlede ind til den med det samme.
Det er nok den dyreste "konfekt" jeg har lavet i år. 137,- kr. købte jeg ind for. Og jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke kan smage forskel på Valrhona-chokolade, hvis jeg sammenligner den med en almindelig 70 % chokolade, det kan jeg simpelthen ikke.
Chokoladen som er brugt her, er Valrhonas Caraibe som har 66 % kakaoindhold. Jeg synes faktisk godt, at chokoladen kan være lidt højere i procent til bruddene her, så næste gang jeg laver dem, vil jeg bruge en 70% øko-chokolade fra Netto, så vil prisen og dale betragteligt.
Den lyse chokolade jeg har brugt er fra Konnerup. Den kan du sagtens udskifte med en lys guldbar fra Toms.
Jeg har brugt crunchy peanutbutter i stedet for smooth, som opskriften ellers foreskriver. Det blev ganske fint med den grove udgave. Og så har jeg drysset lidt guldstøv over, men det kan sagtens udelades, jeg synes bare at chokoladen er så smuk, så fik lyst til at pynte den lidt ekstra.

Nøddebrud:

200 g. Caraibe fra Valrhona - eller 70% chokolade
50 g. Jiavara fra Valrhona - eller Toms lyse guldbar
50 g. saltede peanuts
25 g. peanutbutter, smooth eller crunchy, vælg selvSmelt begge slags chokolade over vandbad (jeg smeltede den mørke i min chokoladesmelter og den lyse over vandbad)
Rør peanutbutter i den lyse chokolade.
Hak peanuts groft og bland dem i den mørke chokolade.

bred den mørke chokolade ud på bagepapir, som ligger på et skærebrædt. Jeg smurte det ud, så det fyldte 26 x 16 cm.

Hæld den lyse chokolade i en sprøjtepose (eller en frysepose) klip et lille hul i hjørnet og sprøjt et zig-zagmønster ud over den mørke chokolade


Lav swirls med en tandstik


Drys evt. lidt guldstøv over og sæt chokoladen på køl i ca. 30 min.

Tag den ud og skær bruddene i den størrelse du foretrækker.
Opbevar dem på køl i en dåse og server dem kolde fra køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar