Citronglasuren giver den lige et ekstra spark citron, så den bør du ikke udelade.
Kagen er sød og frisk på samme tid :-)
1 Citronkage med marcipan, til ca. 8 pers.:
100 g. blødt smør100 g. sukker
125 g. marcipan
3 æg, stuetempererede
50 g. mandelmel (hvis du ikke har mandelmel blender du bare mandler til fint mel, du behøver ikke smutte dem først)
2 spsk. blå birkes
110 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft af 1 økologisk citron
revet skal af 2 økologiske citroner
Glasur:
2 spsk. meget blødt smør (eller smeltet)
2 spsk. citronsaft
100 g. flormelis
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker lyst. Tilsæt æggene - et ad gangen, pisk godt.
Tilsæt citronsaft og citronskal samt revet marcipan, birkes og mandelmel.
Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend det hurtigt sammen med en dejskraber.
Hæld dejen i en lille smurt sandkageform/rugbrødsform og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader (over og undervarme) i ca. 35 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes ned i midten af kagen.
Afkøl kagen, så den kun er lidt lun.
Rør glasuren sammen, fordel den over kagen og drys den evt. med birkes.
Nyd den med det samme.
110 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft af 1 økologisk citron
revet skal af 2 økologiske citroner
Glasur:
2 spsk. meget blødt smør (eller smeltet)
2 spsk. citronsaft
100 g. flormelis
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker lyst. Tilsæt æggene - et ad gangen, pisk godt.
Tilsæt citronsaft og citronskal samt revet marcipan, birkes og mandelmel.
Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend det hurtigt sammen med en dejskraber.
Hæld dejen i en lille smurt sandkageform/rugbrødsform og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader (over og undervarme) i ca. 35 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes ned i midten af kagen.
Afkøl kagen, så den kun er lidt lun.
Rør glasuren sammen, fordel den over kagen og drys den evt. med birkes.
Nyd den med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar