mandag den 5. maj 2014

Guacamolesalat og lidt om livets gang


Jeg er ikke så tit på bloggen i øjeblikket, det har den faste læser nok opdaget!
Det kan også tydeligt læses på mine daglige besøgstal, som plejer at ligge på omkring 1700 views pr. dag. P.t. er der ca. 6-700 daglige besøgende, og det siger lidt om mit fravær. Jeg skal nok vende tilbage på fuld styrke på et tidspunkt, det lover jeg :-)
Nu plejer jeg jo ikke at dele mit private liv her, og sådan bliver det fortsat. Vil Dog gøre en undtagelse i dette indlæg, da jeg synes at jeg skylder en forklaring for mit fravær. Min lillesøster døde i slutningen af januar måned, efter lang tids svær sygdom, kun 37 år gammel. Det har været et utrolig hårdt år for hele familien, og vi er stadig meget mærkede af sygdomsforløbet og ikke mindst tabet/savnet af hende. Jeg håber på at få tanket lidt energi i løbet af sommeren, så jeg kan være kreativ i køkkenet igen. P.t. bliver det mest til "lån" af dejlige retter fra andre bloggere. Ovenstående salat er ligeledes et lån fra en super fin blog Copenhagenbyme !
Salaten er rigtig lækker og meget sund. Jeg har ændret en smule på opskriften, jeg skriver den som jeg lavede den. Vi fik den som tilbehør til grillede marinerede svinekoteletter.

Avocadosalat til 4 pers.;

1 lille blomkålshoved i små buketter
3 avocadoer
6-8 søde cherrytomater i små tern (+ 2 til pynt)
2 dl. skyr
saften fra 1/2 øko. citron
2 tsk. karry
1 tsk. sambal oelek
1 tsk. salt
friskkværnet peber

drys:
1/2 bakke blåbær
1 lille pose saltede cashewnødder, grofthakkede
2 cherrytomater i små tern

Del blomkålen i små buketter, jo mindre, des mere delikate. Bland tomatternene i.



Blend avocadoer (eller mos dem med en gaffel) tilsæt skyr, sambal oelek, karry, citronsaft, salt og peber. Smag evt. til med mere salt.

Bland avocadomosen med blomkål og tomattern.

Anret i en skål og drys med cashewnødder, blåbær og lidt tomattern.

4 kommentarer:

 1. Det var da en trist begrundelse for fravær. Jeg kender godt det med at synes, at man skylder en forklaring, fordi en blog på en eller anden måde også bliver en forpligtelse, selvom man driver den for hyggens skyld og fordi den typisk rummer alt det gode og derfor bliver halvhjertet, når sorgen fylder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sysleren, mange tak for Din kommentar! Ja Du har ret, det er tit et dilemma, om man skal skrive tingene som de er, for jeg ønsker ikke at være en offentlig person her på bloggen. Men lige i denne situation var jeg ikke så meget i tvivl. Sikke en dejlig blog Du har, den vil jeg se nærmere på, god dag til Dig, kh. Eva!

   Slet
 2. Hej søde Eva

  Hvor er jeg ked af at læse det med din lillesøster. Sådan virkelig! Det gør mig rigtig ondt, og jeg kan godt forstå overskuddet har manglet - selvom jeg nu nok synes det er meget overskuds-agtigt at tilbyde at sende Copenhagen Food til mig.. TAK! Efter at have læst dette synes jeg, det er endnu mere stort af dig.. OG lån endelig alt hvad du vil af mig i mellemtiden... salaten er i hvert fald blevet super fin, og jeg kunne forestille mig, at den også er lækker med sambal oelek.

  De kærligste tanker Camilla / CopenhagenByMe

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh mange tak søde Camilla! Dine ord varmer. Jeg har i øvrigt lige fundet Din facebookside og tilmeldt mig og samtidig kiggede jeg lidt mere på Din blog. Den er bare så fin og nyttig og der er så mange gode tips til steder jeg skal besøge når jeg gæster hovedstaden igen! Fik Du min mailadresse? eller er den her: evaramabrand@gmail.com hvis Du sender Din adresse skal jeg sende bladet hurtigst muligt :-) God dag til Dig, de kærligste hilsner eva

   Slet