onsdag den 1. august 2012

Grillspyd med marineret oksemørbrad, grillede grøntsager og bulgursalat

Grillspyd


Grillede grøntsager


Bulgursalat


Så blev det endelig grilltid i Danmark, det skulle udnyttes.
Opskrifterne på grillspyd og grillede grøntsager er fra Lone Kjær -dog med ændringer.
Marinaden til kødet, fremhæver kødets smag, uden at dominere.

Bulgursalaten fik vi serveret i sidste uge hos Poul & Christa, min onkel og tante, som altid disker op med den masse lækkerier når vi besøger dem.


Grillspyd med marinade:

4 fed hvidløg
1,5 spsk. friskrevet ingefær
3 spsk. sambal oelek
1 dl. østerssauce
6 spsk. olivenolie
Friske laurbærblade (kan udelades)
4 rødløg
1 rød peberfrugt

1 oksemørbrad (jeg brugte en på 1,4 kg. det passede til 4 godt sultne personer som gæstemad)

Rør en marinade af presset hvidløg, ingefær, sambal oelek, østerssauce og olivenolie. Skær kødet i store tern, og lad det marinere i mindst en time, eller natten over i køleskabet.

Læg laurbærblade i koldt vand. Skær rødløg i både, skær peberfrugten i firkantede tern, ca. 2 x 2 cm.

Fordel kød, løg, laurbærblade og peberfrugt på grillspyd.


Grillede grøntsager:

Peberfrugt (rød eller gul)
Squash
Aubergine
Olivenolie

Skær grøntsagerne i passende stykker, som ikke glider gennem grillens rist.
Læg dem i en skål, strint lidt olivenolie over og vend dem rundt så olien fordeles. Drys med salt og peber.
Start med at grille grøntsagerne, til de er møre og har fået farve. Hold dem varme i ovnen imens du griller spyddene.

Grill spyddene til kødet er mørt, ca. 3-4 min. på hver side.

Bulgursalat til 4 pers:

2 dl. grov bulgur, skylles og koges i 4 dl. vand i ca. 18 min.
1 håndfuld sorte oliven, finthakkede
1 rød snackpeber
1 stængel bladselleri, fint snittet
10 små cherrytomater, hakket
1/2 agurk, befriet for kerner og finthakket
1/2 rødløg, fintsnittet

Marinade:
1/2 dl. olivenolie
3 spsk. god rød balsamico
1 tsk. sukker
Saften af 1/2 citron
Lidt cayennepeber
Salt og peber

Læg den afkølede bulgur i et fad, tilsæt alle de hakkede grøntsager. Rør marinaden sammen, hæld den over og bland det godt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar