tirsdag den 30. december 2014

Gammeldags Millionbøf


Nogle gange får jeg lyst til denne simple ret fra min barndom.
Der er ikke så meget hokus-pokus over den danskkrydrede ret, med få ingredienser, det er bare nostalgi og det smager dejligt.
Jeg postede billedet af retten på Instagram forleden og en af mine følgere efterspurgte opskriften, så den kommer her....

Millionbøf til 4 personer:

600 g. hakket oksekød
2 hakkede løg
1 dl. ketchup
salt og peber
maizena til jævning (bland 2 spsk. maizena med 4 spsk. vand)
sovsekulør
vand
olie til stegning

Tilbehør: kartofler eller spaghetti, samt evt. syltede-grønne-tomater og sund-waldorfsalat.

Svits kødet i lidt olie til det tager farve. tilsæt løg og svits dem med i et par minutter. Krydr med salt og peber.
Tilsæt ketchup og spæd til med vand (evt. kogt i kogekande) til det akkurat dækker kødet.
Lad saucen småsimre under låg i et kvarters tid.
Tilsæt sovsekulør og jævn saucen med maizena rørt op i vand.
Smag til, måske skal der mere salt eller ketchup i, til saucen har den rette balance af sødme og salt.

3 kommentarer:

  1. Fuldstændig som jeg husker det fra min barndom-)
    Godt Nytår
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Charlotte, også rigtig godt nytår til Dig!!!

      Slet
  2. Det skal vi have i aften :-)
    Tak for inspirationen her på din blog :-)
    Og en herlig dag til dig.

    SvarSlet