tirsdag den 16. september 2014

Oksekødspizza


Lækker pizza med oksekød, mozzarella og rødløg, efter inspiration fra en Lone Kjær opskrift. 
En af yndlingspizzaerne her i huset.
Pizzaen her blev lavet på kuglegrill, men den kan også laves på pizzasten i ovnen.

Hvis du laver pizzaerne på havegrillen, se fremgangsmåde her: pizza på grill


4 personer (2 pizzaer ca. 30 cm.)

2,5 dl. vand
25 g. gær
2 tsk. groft salt
200 g. durummel
150 g. hvedemel (eller 100 g. hvedemel og 50 g. groft mel)

Topping:
3 dl. tomatsauce, evt. fra Il Fornaio, kan købes i Brugsen bl.a.
2 rødløg
200 g. hakket oksekød til tartar
2 kugler mozzarellaost / eller 200 g. gorgonzola
2 spsk. tørret oregano

evt. frisk basilikum
hvidløgsolie (blend 1/2 dl. god olivenolie med 2-4 fed hvidløg og frisk basilikum eller persille)

Opløs gæren i vandet sammen med salt. Tilsæt melet og ælt godt igennem. 
Del dejen i to dele og rul hver del ud til en pizza på 30 cm. ovenpå bagepapir, så du kan flytte dem over på den varme bageplade/sten senere.

Hvis du laver pizzaerne i ovnen, tænder du ovnen på 225 grader og lader ovnplader (eller pizzasten) blive godt varme.

Fordel tomatsaucen ovenpå de to pizzaer, så ost i skiver, rødløg og til sidste kødet, som du sætter i små klumper. Drys lidt fint salt over hver lille kødklump.

Bag pizzaerne en ad gangen i ca. 12-15 min. til kanten er gylden og osten er smeltet helt ud.

Server pizzaen med drys af oregano, frisk basilukum og hvidløgsolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar