søndag den 31. august 2025

Stegt kuller med brunet smør, hasselnødder & kantareller


Det her er virkelig lækker sensommermad. Få gode ingredienser i forening. 

Lige nu er der sæson for kantareller, så det er bare med at få dem spist i rigelige mængder. 

Den gode fisk er fra min yndlings fiskehandel Nordfra.com her køber jeg al den fisk vi spiser herhjemme (reklame).

Stegt kuller med kantareller til 4 Pers.:

4 kullerportioner

300 g. kantareller

300 g. friske lasagneplader

60 g. godt øko smør (ikke blandingsprodukt)

1 bundt salvie 

Fremgangsmåde:

Svampene renses for jord. Jeg skyller dem forsigtigt under rindende vand. 

Hasselnødderne ristes i en 200 g. varm ovn i 8 min. eller i Airfryer ved 185 g. i 8 min. Afkøl og læg i et rent viskestykke og gnid hinderne af. Hak dem groft. 

Lasagnepladerne skæres i 4 brede baner. 

1 en lille gryde steges de 60 g. smør til det bruser og, bliver brunt og dufter nøddeagtigt. Sæt det til side. 

Kantarellerne steges i en god klat smør, og 2 spsk. olivenolie. til de er gyldne. Fisk dem op og læg dem på en tallerken, og steg salviebladene på samme pande i lidt mere smør, til de bliver sprøde. Læg dem over til svampene. 

Pastaen koges i 4 min. i saltet vand. 

Imens pastaen koger steges fisken i smør og olivenolie. Steg den ca. 1,5 til 2 min. på hver side, afhængig af dens tykkelse. Den skal kun lige akkurat gennemsteges. 

Pastaen anrettes i 4 dybe tallerkener. 

Dryp det brunede smør over. Læg fisken på og fordel svampe, hasselnødder & salvie over. 

Krydr med flagesalt, og masser af friskkværnet peber. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar