onsdag den 13. august 2025

Ovnbagte Gyoza’er


Lækker asiatisk mad, som kun tager en god halv time at lave. 

Jeg har lagt mærke til, at man nu kan få gyoza’er & dumplings på frost i både Rema1000 & Netto. Virkelig dejligt, på dage, hvor man ikke orker eller har tid til at lave dem fra bunden. 

Ovnbagte Gyoza’er til 4 Pers.:

24 frosne Gyoza’er (disse er fra Rema1000) 
1 dåse kokosmælk (ikke light!) 
1 stængel citrongræs
2 fed hvidløg, revet
1 spsk. rød karrypasta (kan købes på glas i de fleste supermarkeder
1 tsk. brun farin 
1 tsk. fiskesauce 
2 spsk. soya
1 spsk. sesamolie (udelad ikke! Den er vigtig for smagen) 
1 tsk. sambal oelek
2 firkanter frossen spinat (Rema1000) optøet og knuget fri for vand

Topping:
Sesamfrø, 2 snittede forårsløg, teriyakisauce, chiliolie, friskpresset lime. 

Tilbehør
4 pak choi - renset og dampet

Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 200 g. varmluft. 
De frosne Gyoza’er lægges i et ildfast fad. 
Bank hårdt på citrongræs-stænglen med skaftet af en kniv. Pil det yderste lag af. Hak resten fint. 
Pisk kokosmælk med alle de øvrige ingredienser og hæld saucen over Gyoza’erne. 
Bag i ovnen i 25 min. 
Drys med toppingen.

Server med pak choi med chiliolie. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar