onsdag den 24. januar 2024

Sesamnudler cremede og uimodståelige

 

Den her ret smagte simpelthen SÅ godt, så vi blev enige om, at sætte den på madplanen i næste uge igen. 

Egentlig var jeg gået i gang med at lave vegetariske sesamnudler fra Vegetarisk Hverdags blog. Men da jeg opdagede, at jeg ikke havde mere tofu i fryseren, men til gengæld hakket kylling, blev det udskiftet med det. 

Nudlerne er simpelthen så cremede og lækre, billedet yder slet ikke retten retfærdighed!

Køb æggenudler af god kvalitet, det gør altså hele forskellen for smagen! Har du ikke en asiatisk købmand indenfor rækkevidde, så har SuperBrugsen nogle gode fra ‘Blue Dragon’ af og til har Netto dem også på spot. 

Cremede sesamnudler til 4 pers.:

350 g. æggenudler af god kvalitet

400 g. hakket kylling 4-7% fedt

4 forårsløg, skåret i tynde ringe

2 fed hvidløg, fintrevet 

2 spsk. fintrevet frisk ingefær

2 spsk. soya

1 spsk. sesamolie

1 spsk. sirup 

1 spsk. riseddike

Sovs

4 spsk. tahin

2 spsk. soya

2 spsk. sesamolie

1 spsk. sirup 

1 spsk. riseddike

Derudover:

3-4 pak choi

Crispy chiliolie

Sesamfrø

Fremgangsmåde:

Steg kødet hårdt i olivenolie. Tilsæt hvidløg samt den hvide del fra forårsløgene, (gem den grønne del til topping) samt masser af friskkværnet sort peber. 

Rør hvidløg, ingefær, soya, sesamolie, sirup og riseddike sammen og tilsæt det til kødet. Svits videre, til kødet karamelliserer. Sæt gryden til side. 

Rør alle ingredienser til sovsen sammen. 

Skær stokken af pak choi lynsteg bladene i olivenolie.

Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Fisk nudlerne op af kogevandet direkte over i gryden med kød. Vigtigt at kogevandet gemmes! Hæld også sovsen over nudler og kød. Tilsæt nu kogevand, indtil nudlerne er omsluttet af en cremet sovs. Der skal en del kogevand til, start med 2 dl. og tilfør gradvist mere. Det skal være til den våde side, da nudlerne hurtigt absorberer væsken. 

Anret i dybe tallerkener. Drys sesamfrø samt det grønne fra forårsløg over nudlerne.

Server stegt pak choi til samt crispy chili olie. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar