Her har jeg lavet et asiatisk tvist på en tunsteak. Du kan evt. udskifte nudlerne med ris, hvis du synes bedre om det.
Tunsteaks asia-style til 4 pers;
4 friske tunsteaks250 g. fuldkornsnudlert
2 dl. edamamebønner, blancheret
8 grønne asparges, i mindre stykker og blancheret
1 porre
1 håndfuld ristede cashewnødder
Soyaglace:
1 dl. vand
1/2 dl. soya
4 spsk. sukker
1 tsk. finthakket frisk ingefær
1 fed hvidløg, presset
1/2 rød chili, snittet fint
Saft fra 1-2 lime
Lidt cherrytomater
Sesamolie
Friteringsolie
Fremgangsmåde:
Start med glacen: kog det hele (minus lime) op i en lille gryde og lad det stå og reducere ved svag varme, til det bliver sirupsagtigt. Smag til med limesaft.
Skær top og bund af porren og del den i to lige store dele. Snit begge dele på langs i tynde strimler.
Varm friteringsolie op i en lille gryde og fritér porrestrimlerne til de er sprøde men ikke for mørke. Læg dem på køkkenrulle.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Dryp dem af og bland lidt sesamolie i.
Varm en pande godt op. Hæld lidt olie på og steg dine tunsteaks i 1 minut på hver side. Det er vigtigt at de ikke steges længere, de skal være rå mindst 1 cm. i midten. Tag dem straks af panden og krydr med salt og peber. Skær dem i skiver og anret dem straks ovenpå de varme nudler, edamamebønner og asparges, samt tomater i kvarter. Hæld 1 spsk. soyaglace over hver portion og top med ristede cashewnødder og friterede porre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar