I min barndom, var små julefrikadeller en del af julemaden hos min mormor og morfar, juleaften, sammen med andesteg, flæskesteg og julemedister.
I mit voksne liv hører frikadeller ikke til juleaften, men gerne til julefrokost i dagene efter jul.
Julefrikadeller:
500 g. hakket kalve-og svinekød1 æg
1 dl. fløde
1 stykke toastbrød eller andet hvedebrød
1 lille løg, fint revet
10 g. salt
1/2 tsk. allehånde
1 lille stk. stødte nelliker
1 tsk. revet muskatnød
friskkværnet peber
3 spsk. mel
Andefedt eller olie og smør til stegning.
Fremgangsmåde:
1 lille løg, fint revet
10 g. salt
1/2 tsk. allehånde
1 lille stk. stødte nelliker
1 tsk. revet muskatnød
friskkværnet peber
3 spsk. mel
Andefedt eller olie og smør til stegning.
Fremgangsmåde:
Læg toastbrødet i en dyb tallerken og hæld fløden over.
Rør kødet med salt, til det er sejt. Evt. på røremaskine med k-spade. Tilsæt æg, løg og krydderier.
Når brødet har trukket al fløden til sig og er blevet blødt, røres det i farsen. Rør mel i til sidst og steg frikadellerne sprøde i enten andefedt eller en blanding af smør og olivenolie.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar