Fru Lund Bageri i Odense laver de dejligste små citrontærter med brændt marengs på toppen. Sådan en har jeg for nylig stiftet bekendtskab med for første gang og det var kærlighed ved førte bid.
Siden da, har jeg tænkt på kagen og i dag har jeg så hygget mig med at lave min helt egen version, heldigvis med et yderst tilfredsstillende resultat.
Det var overraskende hurtigt at lave kagerne, som vil gå sig godt både til en kop kaffe eller som gæstedessert.
Portionen passer til 7 små tærteforme med en diameter på 10 cm.
Små franske citrontærter, 7 stk.
Mørdej:
150 g. mel
50 g. flormelis
1 æggeblomme
1 spsk. vaniljesukker
1 nip salt
75 g. stuetempereret smør
Citroncreme:
saft og skal af en stor øko. citron
1/2 dl. mælk
2 æg
60 g. flormelis
1 spsk. mel
25 g. koldt smør i tern
Marengs:
3 æggehvider (pasteuriserede eller friske, jeg bruger trygt friske)
150 g. hvidt sukker
1 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
Start med mørdejen; bland mel, flormelis, vaniljesukker, salt og smør. Saml til sidst dejen med æggeblommen og sæt den på køl i mindst 30 min.
Til citroncremen hældes alle ingredienser, bortset fra smør, i en lille gryde. Pisk det hele godt sammen og varm op til kogepunktet imens du pisker konstant. Når cremen tykner tages den straks af varmen og det kolde smør i tern piskes i. Fortsæt med at piske til al smørret er smeltet. Hæld cremen i en kold beholder og læg et stykke husholdningsfilm helt ned på overfladen af cremen. Sæt den på køl til den skal bruges.
Mørdejen rulles ud i mel til en tykkelse på ca. 2 mm. og dejen udstikkes i formenes mål. Læg dejen i formene og tryk den omhyggeligt ud, så den fylder hele formen op til kanten. Prik dejen godt med en gaffel.
Bag bundene midt i en 200 g. varm ovn i ca. 12 min. eller indtil kanterne er gyldne.
Afkøl bundene og fordel citroncremet ligeligt i de 7 forme.
Pisk de tre æggehvider til de bliver luftige. Tilsæt 3-4 spsk. sukker til at starte med og pisk i et minuts tid inden du tilsætter resten af sukkeret samt citronsaft og pisker videre i ca. 5 min.
Hæld massen i en sprøjtepose med isat stjernetylle og dekorer kagerne med guffen på toppen.
Brænd kagerne med en bunsenbrænder hvis du har sådan en, ellers kan du bruge ovnens grillfunktion.
NYD!
Kagerne opbevares på køl og kan holde sig i mindst 3 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar