fredag den 27. juli 2018

Hjemmelavet ketchup


Der er 30 grader i mit køkken lige nu. Pyha! Og alligevel er jeg tosset nok til at gå i gang med at lave tomatketchup.
Tomaterne i vores drivhus koger nemlig lige nu, sådan bogstavelig talt, selvom døre og vinduer er åbne på vid gab, så kan tomaterne altså ikke klare de høje temperaturer vi har lige nu.

Så her blev en brøkdel af dem omsat til den dejligste ketchup. Jeg har ristet hele molevitten i ovnen, det giver en rigtig god og intens smag, og hjemmelavet ketchup smager bare langt bedre end købeketchup.

Hjemmelavet tomatketchup:
1 kg. solmodne tomater
200 g. rødløg
2 fed hvidløg
35 g. farin
4 spsk. æbleeddike
3 store spsk. koncentreret tomatpuré
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. tørret timian
8 omgange med peberkværnen.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 250 grader.

Skær løg og tomater i grove stykker og læg det i et ovnfast fad sammen med hvidløgsfed, farin, tomatpuré, olivenolie, æbleeddike samt krydderier. Rør det godt sammen og bag det midt i ovnen i 30 min.

Lad det afkøle lidt og blend det.

Hæld ketchup´en på skoldede atamonskyllede glas og opbevar det køligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar