torsdag den 9. november 2017

Bløde smørbagte pizzasnegle


Min søn har i flere måneder talt om disse pizzasnegle, som han har fået serveret flere gange hos sin veninde.
Nu har jeg lokket opskriften ud af venindens mor, katrine, og vi har bagt vores første portion i dag.
De smager virkelig godt, de er så bløde og lækre pga. den forholdsvis store mængde smør der er i dem.
Jeg har freestylet lidt i opskriften, ved at halvere gærmængden og tilføje lidt ekstra fyld.

Bløde smørbagte pizzasnegle, ca. 24 stk.:
150 g. smør (rigtigt smør, ikke blandingsprodukter!)
2,5 dl. mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
25 g. gær
500 g. mel

Fyld:
200 g. kogt skinke i strimler
200 g. revet emmentaler
2 dl. god tomatketchup
tørret oregano

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
Smelt smørret med salt og sukker. Tilsæt mælken og varm op til "lillefingervarm"
Smuldr gæren heri og når den er opløst tilsættes melet.
Ælt dejen igennem og del den i to ligestore dele.

Rul dejen ud til 2 rektangler på ca. 35 x 25 cm. Fordel ketchup ud over dejen og drys med oregano, skinkestrimler og ost. Rul sammen til 2 roulader og skær stykker af ca. 3 cm.

Læg sneglene på 2 bageplader med bagepapir. Fold snippen ind under dejen og tryk den let flad.
Lad dem hæve et lunt sted i mindst 1 time, men gerne 2.

Pensl med sammenpisket æg og bag ved 230 grader varmluft i ca. 10 minutter eller indtil de er gyldne og lækre.
Opbevares på køl derefter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar