tirsdag den 30. maj 2017

Langtidsbagte tomater med intens smag fra Pedersens udvalgte

(sponsoreret)

I sidste uge modtog jeg to kasser tomater fra Pedersens Udvalgte 8 kg. guld til fri leg, hvor heldig har man lov at være.


Lemonade og Rosso tomater

Pedersens Udvalgte er et nyt brand på den danske madscene. Tomaterne "Lemonade" og "Rosso" er de første produkter der lanceres under det nye brand, og jeg er heldig, at være en af de første til at smage og eksperimentere med tomaterne.

Jeg var slet ikke i tvivl om, hvad størstedelen af tomaterne skulle bruges til, nemlig disse ovnbagte tomater, som smager fantastisk når de bages i lang tid og stille tørrer ind til de mest intense tomater med meget kraftig sødlig smag.
Især i vinterhalvåret er det dejligt at kunne tilføje maden lidt smag af sommer, og de smager fantastisk i gryderetter, som tilbehør til kød og ovenpå koteletter i fad.

Pedersens Udvalgte produceres i Bellinge på Fyn, som drives af Mads Pedersen som er 4. generation i tomatdynastiet.
Mads rejser verden rundt for at finde små oversete fine og smagfulde tomatsorter, som han tager med sig hjem til gartneriet på Fyn, hvor de dyrkes og plejes.

Tomaterne dyrkes rent og bæredygtigt uden brug af sprøjtemidler. Summende humlebier bestøver planterne, ligesom nyttedyr bekæmper skadedyr.
Opvarmningen i drivhusene foregår ved brug af spildvarme.

Jeg har faktisk altid købt tomater fra gartneriet fra Fyn. Tomater skal -efter min mening- ikke rejse gennem europa, når vi selv kan lave fantastiske tomater her i DK. og af miljømæssige hensyn. Desuden tiltaler den grønne produktionsprofil mig meget.

Den røde Rossotomat er en krydret, sødmefuld tomat med fast "kød" som efter flere timers bagning stadig havde bid og ikke skrumpede helt så meget ind som den gule tomat. Den egner sig derfor godt til at blive bagt.

Den gule Lemonadetomat er overraskende sød i smagen. De første par dage var den gule tomat faktisk den mest sødmefulde af de to varianter. Den gule svandt mere ind end den røde under bagning og interessamt nok, kunne man tydeligt smage citrus-nuancer da tomaten var bagt.

Her er fremgangsmåden ved langtidsbagte tomater:

Skyl og halver tomaterne.

Læg dem med skæresiden opad på en bradepande og strint dem med en god rød balsamico (gerne en god lagret tyk en) samt olivenolie. Jeg bruger en sprøjte til balsamicoen.
Drys lidt sukker over og krydr med salt og peber.Bag tomaterne ved 115 grader varmluft i ca. to timer eller indtil tomaterne har smidt væsken og ligner soltørrede tomater.
I den første time de er i ovnen, skal du åbne ovnlugen nogle gange, så fugt/damp kan slippe ud.

Læg tomaterne i atamonskyllede sylteglas og overhæld dem med en god koldpresset olivenolie, så har du tomater i flere måneder, som kan bruges på salater, som tilbehør til stegt kød, eller til tomatpesto


Pedersens Udvalgte tomater kan købes i MENY, Føtex og Bilka.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar