torsdag den 20. april 2017

Rigatoni med chorizo & bacon i tomatflødesauce


Ovenpå flere dage i træk med hurtig og nem aftensmad, havde jeg sådan lyst til pasta.
Det er faktisk ikke ret tit at vi får pasta længere. Jeg har fået et crush med kartofler -gode gammeldags kogte kartofler, som derfor oftest er tilbehør til vores aftenmåltider. Og ellers jasminris.

Denne pastaret er i den tunge ende kaloriemæssigt, til gengæld mætter den rigtig godt, så man behøver ikke en kæmpe portion ;-)


Rigatoni med chorizo & bacon i tomatflødesauce - rigeligt til to sultne voksne:

200 g. rigatoni (eller andet pasta)
250 g. champignoner
100 g. chorizo (køb en god økologisk, så slipper du får de mange tilsætningstoffer der normalt proppes i sådan en)
50 g. god øko. bacon.
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
2 dl. tomatsauce med chili (her snød jeg og købte Jamie Olivers version fra Coop)
1,5 dl. hvidvin
1,5 dl. piskefløde
1 æg
50 g. friskrevet parmesan
2-3 dl. kogevand fra pastaen (til at justere saucen med til sidst)

Fremgangsmåde:
Sæt vand til at koge til pastaen. Kog den al´dente i saltet vand, imens du tilbereder saucen. Husk at gemme 3 dl. af kogevandet!

Skær chorizo og bacon i små tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.

Steg chorizo og bacon i lidt olivenolie. Når det er blevet sprødt tilsættes løg og hvidløg og det steges blankt -ikke brunt!

Tilsæt champignoner og lad dem stege med i 5 minutter.

Hæld hvidvin på panden og lad den reducere til under det halve.

Tilsæt tomat-chilisauce.

Pisk æg, fløde og parmesanost sammen. Tag panden fra komfuret, tilsæt flødeblandingen og rør det sammen. (saucen må ikke koge når der er kommet æg i)

Smag til med salt og peber. Tilsæt den kogte pasta og juster saucen med kogevandet fra pastaen, til den bliver cremet og omslutter pastaen.

Nyd med det samme - velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar