mandag den 3. april 2017

Forårsgrøn ærtesuppe med ristet kuller og bacon



Forleden så jeg et billede af en ærtesuppe på instagram, i samme anledning opdagede jeg, at jeg ikke tidligere har fået lagt vores yndlingsærtesuppe på bloggen, så den kommer her.
Den smager som friske ærter på en sommerdag og kuller og bacon giver den fylde og god mæthedsfornemmelse.

Ærtesuppe til 4 personer:

1 kg. fine ærter fra frost
1 mellemstort løg
8 dl. hønsebouillon 
1 dl. hvidvin
4 kullerfileter (torsk kan også bruges) 
100 g. bacon
18 % creme fraiche, rørt med presset hvidløg

Fremgangsmåde
Steg bacon sprødt på en pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Gem baconfedtet til at stege kullerfileterne i.

Hak løget, steg det i en stor gryde i smør & olivenolie til det bliver klart -ikke brunt. Tilsæt ærterne og hæld hønsebouillon og hvidvin ved. Læg låg på og lad suppen koge for svag varme i ca. 8-10 min.

Imens suppen koger steger du kullerfileterne i baconfedtet i ca. 2 minutter på hver side ved høj varme. Tag dem fra panden.

Blend suppen med en stavblender (eller i en blender/foodprosessor) smag til med salt & peber. 

Anret suppen i 4 tallerkener. Bræk kullerfileterne i mindre stykker, der hvor de naturligt skiller i lamellerne og læg det i midten af suppen.
Drys med bacon og læg creme fraiche i en ring rundt om laksen med en ske.
Pynt evt. med ærteskud eller brøndkarse og lidt ærter.

2 kommentarer: