Den smager som friske ærter på en sommerdag og kuller og bacon giver den fylde og god mæthedsfornemmelse.
Ærtesuppe til 4 personer:
1 kg. fine ærter fra frost
1 mellemstort løg
8 dl. hønsebouillon
1 dl. hvidvin
4 kullerfileter (torsk kan også bruges)
100 g. bacon
18 % creme fraiche, rørt med presset hvidløg
Fremgangsmåde:
Imens suppen koger steger du kullerfileterne i baconfedtet i ca. 2 minutter på hver side ved høj varme. Tag dem fra panden.
Blend suppen med en stavblender (eller i en blender/foodprosessor) smag til med salt & peber.
4 kullerfileter (torsk kan også bruges)
100 g. bacon
18 % creme fraiche, rørt med presset hvidløg
Fremgangsmåde:
Steg bacon sprødt på en pande og lad det dryppe af på køkkenrulle. Gem baconfedtet til at stege kullerfileterne i.
Hak løget, steg det i en stor gryde i smør & olivenolie til det bliver klart -ikke brunt. Tilsæt ærterne og hæld hønsebouillon og hvidvin ved. Læg låg på og lad suppen koge for svag varme i ca. 8-10 min.
Hak løget, steg det i en stor gryde i smør & olivenolie til det bliver klart -ikke brunt. Tilsæt ærterne og hæld hønsebouillon og hvidvin ved. Læg låg på og lad suppen koge for svag varme i ca. 8-10 min.
Imens suppen koger steger du kullerfileterne i baconfedtet i ca. 2 minutter på hver side ved høj varme. Tag dem fra panden.
Blend suppen med en stavblender (eller i en blender/foodprosessor) smag til med salt & peber.
Anret suppen i 4 tallerkener. Bræk kullerfileterne i mindre stykker, der hvor de naturligt skiller i lamellerne og læg det i midten af suppen.
Drys med bacon og læg creme fraiche i en ring rundt om laksen med en ske.
Pynt evt. med ærteskud eller brøndkarse og lidt ærter.
Drys med bacon og læg creme fraiche i en ring rundt om laksen med en ske.
Pynt evt. med ærteskud eller brøndkarse og lidt ærter.
Det ser virkeligt lækkert ud!
SvarSletMange tak den smager virkelig også skønt :-)
Slet