mandag den 30. juni 2014

Lakridskyskager


Nu nærmer ferien sig, så i går ryddede jeg i køleskabet og fandt nogle pasteuriserede æggehvider, som godt nok kunne holde sig helt til august, men besluttede alligevel at de skulle laves til kyskager, som junior kunne dele ud i børnehaven i dag. 
Det kom der disse lakridskyskager ud af. Det gode ved at bruge pasteuriserede hvider er, at jeg kunne smage sukkermassen til undervejs, til den fik den helt rette balance af lakrids og sødme.
Kyskagerne var et stort hit i børnehaven, både blandt store og små.


Lakridskyskager ca. 60 stk.

6 æggehvider
180 g. sukker
2 spsk. fint lakridspulver

Drys:
krymmel, lakridspulver, 
eller kandiserede anisfrø, som kan købes hos etniske købmænd, eller i Panduro, hvis man har lyst til at give 4 gange så meget for dem.

Fremgangsmåde:
Pisk hviderne næsten stive. Tilsæt sukkeret og pisk dem helt stive.

Kom sukkermassen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sæt kyskager, ca. på størrelse med golfbold på tre bageplader beklædt med bagepapir. 



Drys med det ønskede drys, og bag/tør dem i ovnen ved 100 g. (alm. ovnvarme) i 1,5 time. Lad dem overnatte i ovnen med lukket ovnluge. Næste dag er de perfekte tørre.

Opbevar kyssene i en kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar