torsdag den 27. februar 2014

Kirstens lækre Bananroulade


Opskriften på denne roulade fik jeg i går, af Kirsten Schultz, som er mor til min ungdomsveninde Anne Mette. Jeg har ikke tidligere smagt rouladen, men har set den postet på facebook flere gange, hvor den er blevet lovprist i høje toner. Så jeg måtte bage den med det samme.
Den er meget hurtig at bage, den skal dog trække en times tid efter bagning inden du fylder- og ruller den, men arbejdsgangen er kort.
Den smager virkelig lækkert. Jeg har sukkerreduceret den lidt, og så tilsatte jeg lidt flødechokoladeknapper fra Konnerup til flødeskummet.
Tusind tak for opskriften Kirsten!

Kirstens lækre Bananroulade rigeligt til 6 pers.:

3 æg
125 g. sukker
3 spsk. usødet kakaopulver
3 spsk. mel
3. spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Fyld:
1/2 liter piskefløde
4-5 bananer
evt. lidt hakket chokolade

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Sigt kakao, mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og vend det godt sammen.

Bred massen ud på en bageplade med bagepapir. Massen er ret tyndflydende, men det er ok. Bred den ud til den nogenlunde fylder bradepanden ud.


Bages ved 200 grader i ca. 12-14 minutter. Hold øje med at den ikke får mørke kanter.
Imens bunden bager gør du et stykke bagepapir klar, som du drysser godt med sukker (sukkeret forhindrer at bunden klistrer fast mod papiret)
Tag bunden ud af ovnen, lad den afkøle i 5 minutters tid. Vend den over på det sukkerdryssede bagepapir, men lad bagepapiret sidde på bunden.
Tag et viskestykke, gør det vådt og vrid det godt. Læg det ovenpå bunden (ovenpå bagepapiret) og lad bunden trække i en times tid.

Træk bagepapiret forsigtigt af bunden. Pisk fløden til blødt skum. Fordel flødeskum over bunden og dernæst bananskiver, som skal dække hele bunden og evt. hakket chokolade.

Brug papiret til hjælp når du ruller rouladen. Pak papiret om den og lad den trække på køl. Mest optimalt hvis den trækker et par timer.
Kirsten skriver at rouladen kan holde sig flere dage på køl.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar