mandag den 18. november 2013

Palæo kylling i fad


Denne ret opstod i aftes, med de ingredienser vi havde i huset. Den er lavet efter palæoprincipperne, men kan sagtens serveres som en hovedret med ris som tilbehør, hvis du ikke følger en palæo-diæt.

Palæo kylling i fad 2 pers.:

1 fersk kylling, parteret i 4 dele
1 dåse økologisk kokosmælk
1 finthakket løg
1 hakket grøn chili (eller rød chili)
1 æble i tern
1 stykke frisk ingefær, fintrevet
2 fed hvidløg, fintrevet
2 spsk. karry
1 spsk. tørret citrongræs (Urtekram, fås i Netto bl.a.)
kokosolie til stegning (eller smør, eller olie)


Trim kyllingen for overflødigt skind og fedt, parter den i 4 dele.

Krydr kyllingen med salt og peber. Svits kyllingen i kokosolie, til den er godt brunet på skindsiden. Vend stykkerne og steg dem på den anden side også. Læg kyllingen i et lille ovnfast fad og sæt den til side.

Svits løg, æbletern, ingefær, hvidløg og chili i lidt kokosolie. Tilsæt kokosmælk, karry og citrongræs og kog det hele sammen i et par minutter.

Hæld kokossaucen ved kyllingen i fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn i 1 time.

Server med blomkålsris og rosenkålssalat


Ingen kommentarer:

Send en kommentar