tirsdag den 7. august 2012

Min barndoms gryderet


Denne ret er fedtfattig, tager kun 20 min at lave og så smager den bare helt vildt godt.
Du kan variere retten som du har lyst til. Basis er altid hakket kød, kål, porrer og gulerødder, men tilsæt de grøntsager du godt kan lide.

Servér en stærk chutney til samt lidt yoghurt naturel.
Den søde/stærke chutney, samt den kølende effekt fra yoghurten, giver et godt modspil til retten.

Min barndoms gryderet til 4 pers.:
5-600 g. hakket oksekød, hakket gris eller hakket kylling
1/2 spidskål eller hvidkål, snittet
4 gulerødder, revet, eller i skiver
2 store porrer, skåret i ringe og vasket godt
1 æble i tern
1 dl. rosiner
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk. olie
2 spsk. stærk aromatisk karry
salt og peber

Tilbehør:
Chutney af god kvalitet
Yoghurt naturel eller skyr Fraiche
ris eller grove pitabrød, ristet og skåret i trekanter.

Fremgangsmåde:
Sæt risene til at koge.

Varm oilen i en gryde, svits karryen af heri og tilsæt kødet. Rør konstant, indtil det er grynet og brunet.
Tilsæt grøntsager + rosiner og svits det med i 5-10 min. Smag til med salt og peber.

2 kommentarer:

  1. Uh! Det smagte knageme. Ungerne råspiste, så vi snupper det da i morgen igen ��

    SvarSlet
    Svar
    1. Fantastisk at høre! Tusind tak for Din feedback😊 kh. Eva

      Slet