lørdag den 14. juli 2012

Indiske boller i karry


Kødbollerne er lavet på oksekød, så de er lidt fastere i konsistensen end du er vant til. Og så ligger de i en lækker sauce med løg- og kokossmag. Jeg har spiced den lidt op, da vi godt kan lide stærk mad. Ønsker du en lidt mildere version, så nøjes du bare med 1 tsk. chili i kødbollerne, samt bruger en mild karry.

4 personer:

500 g. hakket magert oksekød
2 fed hvidløg, presset
1 revet løg
2 tsk. chilipulver
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stærk karry
3 cm. ingefær, revet
1 æg
Olie til stegning.

Sauce:
1 stort løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
2 spsk. stærk karry
1 ds. kokosmælk
1 dl. okse- eller kalvebouillon
1 tsk. sukker
Lidt cayennepeber.

Tilbehør:

Basmati-ris kogt med 1 tsk. gurkemeje og blandet med lidt frosne eller friskbælgede ærter, som tilsættes ved anretningen.

Fremgangsmåde:
Ælt kødet med løg, hvidløg, æg og krydderier. Form farsen til små kødboller, evt. på størrelse med store valnødder.
Steg kødbollerne på en pande og ryst dem med jævne mellemrum, så de bliver stegt på alle sider.
(Hvis du vil have helt runde kødboller, kan du koge dem før du steger dem)
Lad dem trække på et stykke køkkenrulle imens du laver saucen.

Svits karryen med hakket løg og hvidløg i lidt olie. Pas på det ikke bliver for mørkt. Tilsæt kokosmælk og bouillon og kog det lidt sammen, smag til med lidt cayennepeber. Læg kødbollerne op i saucen og lad dem simre uden låg i ca. 10 min.

Server med ris og salat eller grøntsager.

2 kommentarer:

  1. Hold nu Kæft det er godt. Det laver vi sgu til Skarresø Festival på onsdag

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er det fedt at høre - tak tak! Og rigtig god festival :-)

      Slet