søndag den 22. juni 2025

Aspargessalat med parmesandressing

 

Forleden fik jeg denne fantastiske salat hos min veninde, Heidi. 

Den cremede parmesandressing i forening med søde sprøde asparges og friskbælgede ærter, er et match made in heaven. 

Opskriften stammer fra denne fine blog Salatboden 

Jeg har ændret lidt på mængder af råvarerne. 

Alt til salaten kan preppes på forhånd, så den er nem at samle, når den skal spises. 

Vi fik grillet flanksteak og nye kartofler vendt i smør til salaten. Men alt kød & fisk går godt til. 

Aspargessalat til 4 pers.: 

150 g. crispsalat i mindre stykker

250 g. grønne asparges 

500 g. Ærter i bælg 

2 forårsløg 

Dressing: 

50 g. parmesan, fintrevet

Saft fra 2 citroner

1/2 dl. god olivenolie

1 spsk. sirup

1 nip chiliflager 

Masser af friskkværnet peber

Topping

Flager af parmesanost (brug din kartoffelskræller) 

60 g. ristede saltmandler (Rema1000) 

Fremgangsmåde

Pisk dressingen sammen. 

Skær asparges i 1 cm. stykker. 

Bælg ærterne

Skær forårsløg i fine tynde skrå skiver. 

Hak mandlerne groft.

Vent asparges og forårsløg i dressingen. 

Anret crispsalaten i en skål. Top med dressingen samt ærter. Drys flager af parmesan & mandler over. 

NYD! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar