Forleden fik jeg denne fantastiske salat hos min veninde, Heidi.
Den cremede parmesandressing i forening med søde sprøde asparges og friskbælgede ærter, er et match made in heaven.
Opskriften stammer fra denne fine blog Salatboden
Jeg har ændret lidt på mængder af råvarerne.
Alt til salaten kan preppes på forhånd, så den er nem at samle, når den skal spises.
Vi fik grillet flanksteak og nye kartofler vendt i smør til salaten. Men alt kød & fisk går godt til.
Aspargessalat til 4 pers.:
150 g. crispsalat i mindre stykker
250 g. grønne asparges
500 g. Ærter i bælg
2 forårsløg
Dressing:
50 g. parmesan, fintrevet
Saft fra 2 citroner
1/2 dl. god olivenolie
1 spsk. sirup
1 nip chiliflager
Masser af friskkværnet peber
Topping:
Flager af parmesanost (brug din kartoffelskræller)
60 g. ristede saltmandler (Rema1000)
Fremgangsmåde:
Pisk dressingen sammen.
Skær asparges i 1 cm. stykker.
Bælg ærterne
Skær forårsløg i fine tynde skrå skiver.
Hak mandlerne groft.
Vent asparges og forårsløg i dressingen.
Anret crispsalaten i en skål. Top med dressingen samt ærter. Drys flager af parmesan & mandler over.
NYD!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar